donderdag 19 mei 2022

Henxel 11

 

Voor het redigeren van de blog wil Hoofd-spelfouten nog wel over haar hart strijken, maar, Hoofd-cuisine meldt wel resoluut: "Koken binnen ga ik echt niet, met 35 graden, niet doen". Dus tover ik het Action kooktoestelletje uit de camper. Ik schrik van de roestvorming van de gasflesjes, maar alles werkt nog. Je verbaast je, dat dit goedkope spul, ook na 4 jaar ongebruikt in de camper te hebben gestaan, nog steeds werkt.

Natuurlijk wordt het een simpele 1 pansmaaltijd, maar het smaakt prima.

Inmiddels is het alweer lekker afgekoeld, dus worden de fietsen erbij gehaald en maken we nog even een tochtje van rond de 10 km. Nu hebben we al diverse fietstochten, in de omgeving, gemaakt en steeds een andere route genomen en toch is alles hier prachtig.

Al heeft hier en daar de natuur genadeloos het onderspit moeten delven, als je dat van natuur kunt zeggen. Hier zie je de laatste stuiptrekkingen van een Dennenbos, dat door of brand of een storm bijna verdwenen is. 


In een hoekje van een weiland, die er overigens hier in de buurt bijzonder groen uitziet, staan 3 pony's bij elkaar gekropen. Het doet een beetje triest aan, waarom weet ik eigenlijk niet.

Op een gegeven moment staan we op een viersprong en weten niet waarnaartoe "de weg leidt". Nu fietsen we een deel van een knooppunten route, maar willen een afkorting nemen. Terwijl we daar staan, stoppen daar achtereenvolgend 2 fietsers, weliswaar buitenlanders, om te vragen of ze kunnen helpen en even later een man in een auto met aanhanger. Die laatste woont vlakbij en weet ons haarfijn uit te leggen hoe we moeten fietsen. Met andere woorden, aan vriendelijk- en hulvaardig-heid, hier geen gebrek.

Vanmorgen, voordat de regen ons verrast, fietsen we nog snel even naar de AH, om onze levensmiddelen aan te vullen.

Want het KNMI geeft voor vanmiddag code geel, wat later verandert in code oranje. Eerst denken we dat het allemaal wel mee zal vallen. Dan besluiten we toch om ons zogenaamde fietstentje maar op te ruimen. Want windstoten van 100 km/u kan het gevalletje vast niet hebben.

De luifels van de achterste 2 caravans, kunnen dat in ieder geval niet, want die liggen na de enorme bui en windstoten hulpeloos over de caravan in plaats van, dat ze ervoor tegen de regen beschermen. 

Morgen wordt er nog zo'n dag verwacht.