dinsdag 17 mei 2022

Henxel 9

 Er was ons voor vandaag toch echt mooi weer beloofd en als zelfs de weergoden niet meer betrouwbaar blijken te zijn........

Ik weet het, beste lezers, ik zit te klagen met het brood in de mond, maar toch.

Obelink staat op het programma, omdat vorige week de Doctor Keddo niet meer voorradig was, maar vandaag gelukkig wel weer! Ook moet er nog een streng vouwwagen elastiek aangeschaft worden, want in die van ons zit geen rek meer. Nee, we hebben geen vouwwagen, maar gebruiken het voor het afdekkleed voor de fietsen. Oh ja, mijn stoel is ook een beetje "out of order", dus moeten we ons daarvoor ook nog even oriĆ«nteren. 

Ik zal een lang geslenter, door de immense winkel, kort houden. De dokter Keddo is nog steeds niet op voorraad, terwijl de Website dat wel meldt, maar er was iets fout gegaan met de order,,,.... enz. etc. een hoop gel....l dus. Maar Hoofd-dokterKeddo strijkt over haar hart, "want ze zijn wel met 2 man gaan zoeken...." Tja. Trouwens, het elastiek is er wel!


Uiteraard wisselen we het noodzakelijke af met het aangename en knopen er nog een fietstochtje achteraan. Dit is toch een beeldig plaatje van de Beerenschot's Watermolen en dat vond de jonge Mondriaan, volgens de overlevering, tenminste ook want hij maakte van dit beeld een aantal schetsen.


Even verderop ontdekken we dit kleine sluis complex, met rechts daarnaast een prachtige bungalow. Alleen het geluid van het neerstortende water lijkt mij een probleem.

Maar als je in dit leuke huisje mag wonen, neem je dat wel voor lief, daarbij word je op onze leeftijd toch al aardig doof.

Terwijl onze stoelen, met dekje, nog buiten staan, begint het onderweg zachtjes te regenen. Dat zul je altijd zien, de ene dag zit je te wachten op regen en komt het niet, een andere keer als je er niet op rekent....... tja.