zondag 29 mei 2022

Holzminden 7

 De rede dat deze blog wat later de lucht in gaat heeft te maken met het slechte weer in Monaco. Want om 3 uur begint het, in het normaal zonnig Monaco, toch heftig te regenen. Ik hoor jullie denken "Nou en?" Wel, vanmiddag wordt de Formule 1 daar verreden en die leidt, door de regen, tot een vertraging van meer dan een uur. Max Verstappen wordt 3e, maar blijft Charles Lecler voor.

Het is een frisse dag en als we wakker worden zit de thermometer nog in de enkele cijfers. Later op de dag tikken we nog wel even de 13 graden aan, maar het blijft ronduit koud.

Het wordt een soort uittocht van campers, die in een lange rij hun plek aan de Weser verlaten. Dit duurt tot een uur of twaalf, om daarna weer opgevuld te worden door wachtenden op een plek langs de rivier. Ons blijft dit lot bespaard, omdat wij nu een vaste plek hebben.

Het blijft een gek idee dat je in Duitland nog steeds sigaretten uit een openbare automaat kunt halen. Dat zou in Nederland ondenkbaar zijn. Maar de Duitsers hebben een veiligheid ingebouwd.


Links op de automaat dien je je identiteitskaart door een lezer te halen, om zo je leeftijd vast te stellen, want je moet 18 jaar zijn om sigaretten te mogen kopen.


Tenminste, als je nog niet voldoende bent afgeschrikt door deze afschuwelijke foto van de gevolgen van roken.

Hier nog een blik op de plek waar wij nu staan aan de Weser. Inmiddels zijn de buurtjes onderweg naar de Kroatische zon. Alleen de vlonder heeft hij laten liggen.