zondag 22 mei 2022

Henxel 14


 Vandaag de laatste dag in Henxel, dus gaan we boodschappen doen bij de AH. Tenminste, nadat Hoofd-schonecamper deze onder handen heeft genomen. Want de afgelopen dagen heeft de harde wind het dak van de camper onder de "helicoptertjes" gezet en dat is niet naar de zin van Hoofd-cleaning. Dus komt de ladder uit de garage en wordt de de waterslang aangesloten. Blaadjes van het dak vegen, naspoelen en dan kunnen we aan de koffie.


Op weg naar de winkel komen we een typisch lente tafereel tegen. Opeens zien we een 4 tal hazen over het veld vliegen. Rammeltijd wordt zoiets genoemd, waarbij een groepje hazen achter één vrouwtje aanrennen. Soms beginnen ze ook te boksen, maar dat kunnen we niet vastleggen.


Al twee weken horen we regelmatig een fluitje, wat je soms hoort van zo'n apparaatje, als je er te dichtbij komt. Vanmiddag komen we erachter wat het is. De Duitse overburen hebben een papegaai, die dit fluitje steeds maakt, als de heren niet thuis zijn.

Nu is het een kwestie van alles weer in de camper te prakken. Maar het is Hoofd-inpak nog altijd gelukt, dat zal nu ook wel weer lukken.

Trouwens, Charles valt uit en Max wint, waardoor hij weer aan de leiding gaat in het WK klassement.