zondag 4 februari 2018

Benicasim 7

Ik krijg altijd een heerlijk gevoel van geborgenheid als ik ‘s morgens wakker word om dan de regen zachtjes op het dak te horen tikken. Je nog een keer omdraaien en je lief aankruipen en de boel de boel te laten. Nou, dan kunnen we onze lol de komende dagen wel op, want er wordt, voor een aantal dagen, regen verwacht dus wordt het morgens heerlijk kroelen.

DSCN6493 (800x450)

Gisteren wandelen we, nu het nog mooi weer is, even naar de boulevard. Vandaag de dag is Benicasim voor de Spanjaarden nog steeds een geliefd vakantieoord in het voorjaar, de zomer en het najaar. Veel Spanjaarden hebben hier dan ook hun eigen vakantiewoning. Over het algemeen komen in Benicasim weinig buitenlanders hun vakantie doorbrengen. Wat eigenlijk vreemd is want Benicasim heeft een heel aangenaam klimaat. Behalve de vele Engelsen, want die benutten hier de mogelijkheid tot overwinteren op de camping.

DSCN6501 (800x450)

Het is zeer rustig langs de boulevard, maar dat is in het voorjaar en zomer wel anders, want aan de boulevard van Benicasim zijn veel kleine strandbarretjes te vinden. Ook zijn er meerdere restaurants en andere gelegenheden tot vermaak.

DSCN6498 (800x450)

Nu vermaakt de jeugd zich op het, nu nog, lege strand.

DSCN6496 (800x450)

Want leeg is het, op deze verlaten strandstoel na.

DSCN6510 (800x450)

Het zonnetje doet haar best en maakt het zeer aangenaam qua temperatuur, maar die warmte heeft nog geen vat kunnen krijgen op de temperatuur van het water in de Middellandse zee. Toch zijn er altijd stoere meiden die zich daardoor niet laten weerhouden en een ‘frisse’ duik nemen.

Ik neem mijn Tilley Tilley_Hathoed ervoor af.