donderdag 22 februari 2018

Benicasim 25

Vandaag liggen we samen onze baantjes te trekken in het zwembad. Alletta, een dame uit Lemmer, laat verstek gaan en dat is de eerste keer in de afgelopen weken.

Om elf uur beginnen de shorttrackers aan hun programma. Eigenlijk zijn de verwachtingen laag, want tegen het geweld van de mannen op de 500 meter zijn “wij” niet opgewassen. Ook de dames rijden hun kwalificaties op de 1000 meter. Schulting begint de dag met een tweede plaats in haar kwartfinale, maar de halve finale wint ze met grote  overtuiging.

In de finale  heeft Suzanne hevige concurrentie van de Italiaanse Arianna Fontana, de Canadese Kim Boutin en de twee top favorieten, de Zuid-Koreaansen Minjeong Choi en Sukhee Shim. Om heel eerlijk te zijn, geef ik geen dubbeltje voor haar kansen op een medaille. Hoofd inkoop doet inmiddels inkopen bij de Mercadona, dus zit ik alleen naar de finale te kijken. De superieure manier van rijden, maakt bij mij nogal wat emoties los en de tafel moet het ontgelden. Als, in de voorlaatste ronde, de beide Koreaanse meiden elkaar, bij een inhaal poging, in de boarding rijden, verlies ik helemaal de controle…….

Schulting rijdt naar goud op de 1000 meter...

Kijk hier de reactie van Suzanne Schulting op haar gouden race.

Het zilver gaat naar de Canadese Kim Boutin en het brons is voor de Italiaanse Arianna Fontana

Een stralende Suzanne Schulting op het podium van de 1000 meter.

Omdat wij, min of meer, aan de weg van de in- uitgang van de camping staan, zien we iedereen vertrekken of binnenkomen. De één vindt dat vervelend, wij vinden een beetje reuring wel gezellig. Ook de “hondenuitlaters”, zien we iedere dag aan ons voorbij trekken.

DSCN6630 (800x450)

Zo passeert gisteren een meneer achter een rollator. Het gaat zo verschrikkelijk langzaam, dat we medelijden met het hondje krijgen. Als je het schouwspel zo bekijkt, bekruipt je de vraag: “wie laat wie nu uit”. Schiet me nog een hondenuitlater te binnen, van een paar dagen geleden. Meneer komt langswandelen, maar plotseling stopt de hond ermee en verzet geen poot meer. De man blijft geduldig staan. Als het een tijdje duurt vraag ik  of de hond “Out of battery’s” is. De humor ontgaat de zwaar getatoeëerde man. Welke kant de man ook uit wil lopen en wat hij ook tegen het beest zegt, de hond zet zich schrap en verroert zich niet. Als hij naar ons toe loopt, volgt de hond gewillig. “He like’s you” is zijn conclusie. De hond blijkt uit een asiel te komen en heeft dit gedrag al vanaf het begin. Waar de hond gaat volgt de man lijdzaam. Ook hier is de vraag gerechtvaardigd, “wie laat wie nu uit”.