donderdag 8 februari 2018

Benicasim 11

Of het water in het zwembad wordt iedere dag iets frisser, of mijn verstand speelt een spelletje met mij. Nu is het wel zo dat we een kwartier te vroeg zijn waardoor het water nog niet geheel is opgewarmd… maar goed, frisjes blijft het.

Vandaag wandelen we naar het stadje om centjes uit de muur te halen, want zonder ‘pegelementen’ kom je natuurlijk nergens. Het plan is om bij de ‘Chinees’ een windscherm te scoren,  eentje die heel stevig staat in verband met de harde wind.

IMG_20180208_115945 (800x450)

Nu we toch zo lekker in de buurt zijn vindt Hoofd geestelijke verzorging het nodig om ook nog even een kijkje in de kerk te nemen. Steeds meer mensen melden zich en dat betekent dat er een dienst op handen is. H.g.v. is zo enthousiast dat ik het idee krijg, dat ze de dienst wil bijwonen. Maar ja, wanneer begint dat feest en hoe lang gaat dat duren? Genoeg vragen om mij te doen besluiten het geheel aan mij voorbij te laten gaan. We wandelen terug, richting Chinees…… totdat we een markt in het oog krijgen.

IMG_20180208_121345 (800x450)

Dit soort kraampjes heeft toch een ongelooflijke aantrekkingskracht op dames, die daar met z’n allen heerlijk in lopen te graaien. Het kost natuurlijk ook niks, maar de kwaliteit is dan ook overeenkomstig de prijs.

De markt is langer dan ik ingeschat heb en aan het einde blijkt ook nog eens dat er 2 markten evenwijdig aan elkaar lopen. Tja, zo kom ik wel op 5000 stappen op een dag. IMG_20180208_121046 (800x450)

Op sommige momenten wordt de verleiding mij zelfs te groot en schaf ik me bijna een paar van deze schattige pantoffels aan. Jammer, ze hebben mijn maat niet, ondanks wat het bordje zegt “Todas las tallas” (alle maten).

Op naar de Chinees, maar ondanks het enorme aanbod, hebben ze geen 挡风玻璃 oftewel Dang feng boli oftewel windscherm.

Aangezien er zon wordt verwacht wordt de biervoorraad aangevuld bij de Lidl. Natuurlijk moet er ook nog hier en daar wat voedsel worden gekocht, maar dat is bijzaak.