vrijdag 23 februari 2018

Benicasim 26

Er moet me iets van het hart wat mijn mede camping bewoners betreft. Ik bedoel dan vooral het mannelijke deel. Kennelijk beperkt hun intellectuele vermogens hen om de juiste attributen op waarde te schatten, of ze verkeerd, of niet te gebruiken. Iedere ochtend wandel ik, in een rustige gemoedstoestand, naar het gemeenschappelijke gemak. Iedere ochtend verbaas ik me er weer over hoe het manvolk de gebruikte toiletten achterlaat. Kennelijk hebben ze geen notie van het apparaat wat “naast” hun gebruikte pot staat, ook wel bekend onder de naam “WC borstel”. Ik zal U de plastische beschrijvingen besparen. Dan is er nog het gebruik van het urinoir! Werkelijk, je loopt er met je slaperige harses pardoes tegenaan. Weiger je deze te gebruiken, is dat oké, maar zeik dan niet het gehele zittoilet er helemaal onder. Dan heb je nog die vrolijke Frans, die iedere ochtend de “enige” zeep-dispenser in het toiletgebouw blokkeert door juist daar zich te wassen, tanden te poetsen en z’n verdere toilet te maken. Oké, oké, ik begrijp ook wel dat het campervolk over het algemeen op leeftijd is, maar dan hoeven ze toch niet allemaal seniel te zijn?

Laat ik het over wat vrolijker zaken hebben namelijk Kjeld Nuis. Stel je even voor dat je de eerste keer deelneemt aan de Olympische spelen! Dan win je, en dat is een ongelooflijke prestatie, de 1500 meter! 7 dagen later sta je ook aan de start voor de 1000 meter, zeg maar de Koningsklasse van het langebaan schaatsen. Je start als laatste, waarbij zijn tegenstander Mika Poutala bij de start weer eens de clown uithangt, door op de kussen te hangen bij zijn aankondiging. De eerste start kan volgens de starter ook niet door de beugel. Om de spanning nog maar wat verder op te voeren. Komt bij dat zijn grootste concurrent Havard Lorentzen 1.07,99 op de klok laat zetten. Dan schaats je niet een perfecte race maar ondanks dat, verbetert Kjeld de tijd van Lorentzen met “4 honderdste” van een seconde……..

Kjeld Nuis in zijn rit tegen Mika Poutala.

Kjeld Nuis.

Kjeld is de derde schaatser die op de Spelen zowel de 1.500 als de 1.000 meter weet te winnen. Ook de Amerikaan Eric Heiden (1980) en de Canadees Gaétan Boucher (1984) presteerden dat.

Vnrl: Havard Lorentzen, Kjeld Nuis en Tae-Yun Kim.

RANG         LAND            GOUD      ZILVER    BRONS   TOTAAL

    5         Nederland            8              6             4            18   
41g6ZsA8khL._SX463_
Noh, niet gek toch?