donderdag 1 februari 2018

Benicasim 4

DSCN6492 (800x450)

Terwijl Nederland de watersnoodramp van 1953 herdenkt, zijn wij met onze “verhuizing” bezig. De afspraak is dat wij een bericht krijgen, als de vorige bewoners weg zijn. Maar mijn intuïtie zegt mij iets anders, dus wandel ik eens even langs. Vertrouw altijd op zo’n ingeving, want ze zijn inderdaad weg! Ik meld mij bij de receptie en daar zit een compleet andere ploeg, dan die waarmee ik een afspraak heb. Met een beetje druk wordt de computer geraadpleegd en wallah, het wordt alsnog geregeld, we staan op B1-6.

IMG_20180201_103816 (800x450)

Er heerst op de camping een sfeer van verplaatsingen, getuige  deze bult aan “overblijfselen” als de camper even ruimte moet maken. De bomen worden gesnoeid, tenminste, dat meen ik te verstaan, want de commentatoren zijn Schotten. Die zijn lastig te verstaan, zeg maar een soort Fries, maar dan Engels.

DSCN6491 (800x450)

Hebben jullie ook zo genoten van de ‘blauwe supermaan’? Ik heb een hele tijd staan kijken. Oké, hij was groot, maar om nou te zeggen dat ie blauw was, nee….

Wat blijkt, een blauwe maan is de naam voor de “tweede” volle maan in een bepaalde maand, wat gemiddeld eens in 2 jaar en 8,6 maanden voorkomt. Het heeft dus niks te maken met de kleur van de maan, maar met de kalender. Die wetenschap neem je toch mooi weer even mee, al heb je er niks aan.