woensdag 21 februari 2018

Benicasim 24

Het is vannacht alsof de natuur wraak wil nemen op het vellen van de bomen. Enorme windvlagen teisteren alles wat op de camping overeind staat en laat de camper vervaarlijk heen en weer schudden. Tegen de ochtend wordt het rustiger. We zijn er vandaag vroeg bij om onze baantjes in het zwembad te trekken. Maar we zijn nog maar net vertrokken, of het zwembad wordt afgesloten omdat er weer hevige wind wordt verwacht.

In PyeongChang overheerst een gevoel van teleurstelling want de Nederlandse dames (achtervolging) moeten genoegen nemen met zilver tegen Japan. In de finale leggen Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong het af tegen de fenomenale Japanse dames.

De “veer”kracht van de mannen in de ploegenachtervolging komt, in de halve finale, ook tekort. Tegen de latere gouden medaille winnaars uit Noorwegen verliezen ze een plaats in de finale.

Van links naar rechts: Patrick Roest, Jan Blokhuijsen en Sven Kramer in actie tijdens de halve finale van de ploegenachtervolging in de Gangneung Oval.

In de rit om brons laten de Nederlanders, de Nieuw Zeelanders, ver achter zich.

Wat ons voor de rest van de dag rest is een bewolkte en frisse dag met zo nu en dan een druilerig regentje.