zondag 8 mei 2016

Gouda

De pols reikt vandaag tot aan Gouda op onze trip naar Hoek van Holland, waar we de oversteek naar Engeland gaan maken. Gisteravond zijn we alvast richting Franeker vertrokken vanwaar we gezamenlijk met Jikke en Mink richting Hoek van Holland vertrekken. ‘s Avonds wisselen we nog even de laatste nieuwtjes, van de wederzijdse families uit en dan gaat het te bed. Vreemd is het als we ons klaarmaken voor de nacht. Het is alsof we niet thuis zijn geweest en zit de routine er alweer direct in. De volgende ochtend wordt ruim voor 10 uur voor vertrek geblazen en 25 minuten later draaien we Konwerderzand op. Jaren geleden voeren we met ons schip door de sluizen en voorspelde ik al, duidend op de langs de kade opgestelde campers, “kijk dat is ons voorland”. Zie hier

DSCN0094 (800x600)

we staan aan t’Wad, de Waddenzee bij Corwerderzand, voor ons eerste kopje koffie. Ja, de ene keer met een K en de andere keer met een C, het schijnt met beide te mogen. Het blijft een beetje een rare gewaarwording, zo half in het verleden en half in de toekomst te staan, maar voordat ik emotioneel word, “kappe Herman”.

DSCN0080 (800x600)

Voor in de camper hangt weer een nieuw speeltje te braden, want het is warm, zeker achter de ruit, om niet te zeggen, bloedheet. Een DashCam voor 14.95 euro, ik kon hem niet laten hangen. Het ding neemt in stukjes van 10 minuten de rit op en begint dan, als het schijfje vol is, van voren af aan. Ach ja, het is maar waar je lol in hebt nietwaar?

DSCN0082 (800x600)

Ali raakt steeds enthousiaster over de nieuwe foto camera, “wat is hij lekker snel, hij neemt heel snel een foto” terwijl ze een foto van de “Siepel op e toer” probeert te maken.

DSCN0101 (800x600) DSCN0110 (800x600)

In de buurt van Amsterdam wisselen de tulpen en de opstijgende KLM vliegtuigen elkaar af. Het blijft enerverend om de beide “trotsen” van Nederland zo kort op elkaar te kunnen bewonderen.

In de buurt van Gouda worden we op een “Sightseeing” getrakteerd en genieten we van de prachtige uitkijkjes hier in het waterrijke gebied.

DSCN0112 (800x600)

Op het moment dat ik mij kwijt van de mezelf opgelegde taken, zoals het maken van deze Blog, vertrekt de rest van het gezelschap richting binnenstad van Gouda om daar de “beest” uit te gaan hangen.

Ik wacht even op hun terugkomst, voordat ik deze Blog ga publiceren, want je weet maar nooit welke spannende avonturen ze gezamenlijk beleven.

DSCN0118 (600x800)

Qua avontuur valt het alleszins mee, maar Gouda schijnt een prachtig stadje te zijn, dus moeten we hier maar eens terugkomen. Over de herkomst van de naam Gouda of Gouwe bestaan meerdere theorieën, maar geen daarvan staat onomstotelijk vast. De naam zou afgeleid kunnen zijn van de algemene benaming 'gouw(e)' voor een rivier met een weg erlangs. Er blijft wat te onderzoeken.

Morgen richting Hoek van Holland om de oversteek te maken naar de andere kant van de Grub.