dinsdag 3 maart 2020

Rio Mar 6

Nu weet ik niet of de Blog van gisteren goed is overgekomen, want hij is gepost met de titel Benicassim 5 in plaats van Rio Mar 5. Goed, één en ander is hersteld en hoop er maar het beste van.

  Gisteren, als de storm ergens in een hoekje ligt uit te rusten, komt de eigenaar van het aangrenzende pand nog even langs. Hij verzamelt de sinaasappels, die door de harde wind van de bomen zijn gewaaid. Hij mag vandaag nog wel een keer gaan rapen, want het ligt alweer bezaaid met sinaasappels.

Vandaag gaat het naar El Verger, voor de boodschappen. Allereerst gaan we bij camperwinkel Santa Ana langs, want "There's a hole in the bucket". Nu is het zo'n opvouwbare emmer van een niet al te goede kwaliteit, dus dat is geen wonder. Dus is deze "dear Henry" ook niet van plan om hem te "Fixen".
Verder gaat het naar de Chinees voor een nieuw veger en blik voor de somma van € 1,50. Toch schrik ik even als de eigenaar hoestend en proestend door de winkel loopt en maak toch maar even een omweggetje. Ook moeten we met veel moeite een Duitse dame passeren, die geen millimeter ruimte biedt, terwijl ze breeduit in het gangpad staat. Hoofd-inkopen lacht. Deze dame komt ook van camping Rio Mar en denkt het alleenrecht op een bepaalde douche te hebben. Het is de grootste, dus maakt mijn Hoofd-douche daar ook gebruik van, tot grote ergernis van deze dame. Boze blikken zijn haar deel. Wij hebben weer de dikste lol.
  Bij de Lidl gaat alles crescendo en binnen de kortste keren zitten we weer op de fiets te "blauwbekken", want het is frisjes, zo zonder zonnetje en met wind. Dan daalt het kwik snel onder de 20 graden.

We zijn er ook achter waar die gele gloed op alles en nog wat, maar vooral campers en auto's, vandaan komt. Dit is de boosdoener, de bloeiende Mimosa, die we onderweg naar de camping tegenkomen.

In de Rio Molinel komen we deze vreemde eend in de bijt tegen. Het is een zogenaamde Muskuseend, die ooit in de 16e eeuw door Spaanse ontdekkingsreizigers naar Europa is gebracht.