zondag 15 maart 2020

Rio Mar 18

Om 11.00 uur worden de camping-bewoners bijeen geroepen voor een informatieve bijeenkomst met de camping eigenaar.

De mededelingen bestaan uit de volgende feiten.

In de omgeving tussen Valencia en Alicante zijn, relatief, weinig besmettingen van Corona. Het gevaar bestaat echter dat uit de meest besmette omgevingen, zoals Madrid, de Madrileen zijn toevlucht zoekt in zijn vakantie-verblijf. Om die reden is bijvoorbeeld de regio Murcia, iets zuidelijker, al afgesloten.
Bij de receptie is een thermometer, voor algemeen gebruik. Gelukkig hebben wij ons eigen metertje. Ook is bij de receptie 24 uur per dag iemand aanwezig voor hulp. Als er even niemand is kun je gebruik maken van een bel, aan de buitenkant van de receptie, zodat er iemand komt.
De eigenaar is ook, weliswaar telefonisch, 24 uur per dag bereikbaar. Voor eventuele medisch onderzoek komt  personeel naar de camping en hoef je niet op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis.
Verder is het restaurant op de camping gesloten. Echter, er kunnen maaltijden worden afgehaald. Die dien je dan op je eigen campingplek te nuttigen. De bestelling dient een dag van tevoren te worden gedaan.

Het is, in de omgeving, verboden om te wandelen dus ook het strand is verboden gebied.
Honden mogen uiteraard wel worden uitgelaten. Sommige hond-eigenaren bieden hun hond al te huur aan. In de plaatsen rondom, zoals El Verger, Oliva en Denia zijn wel de tabakswinkels open, wat onder de rokers tot een gejuich leidt. Verder zijn de dierenwinkels en apotheken open. Tot slot zijn natuurlijk ook de supermarkten te bezoeken.
Er wordt streng, door de politie, gecontroleerd en je kunt worden aangehouden. Meld dan dat je onderweg bent naar de winkel. Het zou me niet verbazen, dat er nu al mensen een strandwandeling maken met een boodschappentas onder de arm.

Op vragen vanuit de aanwezigen wordt gemeld dat de landgrenzen nog steeds open zijn. Ook zullen er nog nieuwe bezoekers op de camping worden toegelaten. De slagboom blijft ’s nachts gesloten.

Op vele mensen hebben deze mededelingen een rustgevend effect, op anderen heeft het een uitwerking van paniek. Folker loopt met zijn ziel onder zijn arm en weet niet wat hij moet doen. Hij begint al zijn ballast, 8 liter watercontainers, leeg te gooien. Hij wil weg!....... maar weet het niet zeker. Over 2 weken zou zijn vrouw hier naartoe komen, om gezamenlijk de terugweg te maken. Maar hij mag haar niet meer van het vliegveld in Valencia ophalen. Dus ze komt niet.