dinsdag 17 maart 2020

Rio Mar 20

Druilerig weer, dat is de beste omschrijving die ik op dit moment kan geven. Vannacht komt het met bakken tegelijk uit de hemel vallen. Gelukkig heeft de ingreep van Hoofd-kitspuit zijn uitwerking niet gemist. Deze ingreep bestond uit het opnieuw afkitten van randen rondom het hoofdluik, waar nog wel eens wat nattigheid kon ontstaan. Vannacht blijft alles droog en hopelijk blijft dat zo.

De voortent bewijst ons goede diensten, want je kunt nu alles laten staan en blijft het lekker droog. We leren onszelf een nieuwe discipline aan, door het schoeisel wat we buiten dragen, om te ruilen tegen de binnen sloffen. Zo blijft de camper binnen wat schoner, zeker nu het buiten kleddernat is.

Na een bui is het niet raadzaam om op je crocs buiten te lopen, tenzij je om de plassen heen huppelt. Gelukkig is het na een bui weer snel opgedroogd.

Het hondje van de buren gaat tijdens het uitlaten goed gekleed naar buiten, want stel je voor dat het beestje een koudje oploopt.

Ook vandaag worden de voorraden van de buren weer met kofferbak ladingen aangevuld. Ik ben nieuwsgierig waar ze al die spullen laten. In het geval van nood weten we waar we moeten zijn.