maandag 2 maart 2020

Rio Mar 5

Gisteravond maak ik nog een paar mooie plaatjes van ons uitzicht over de sinaasappelgaard, pal naast ons.

De eigenaar en bewoner van het weekendhuis komt eens per week de zaak controleren. Mooi om te zien is als hij wat dromerig door zijn gaarde wandelt.

Vandaag is er niets meer over van deze rust. De wind maakt ons wakker en zal gedurende de dag steeds meer aantrekken. Om even voor twaalven bereiken we broer lief en kunnen we hem feliciteren met zijn verjaardag. Hij viert zijn verjaardag ook aan de kust, maar dan de Nederlandse, waar het ook op dit moment winderig is. Allen de temperatuur verschilt iets, daar 7 graden, hier in Spanje rond de 22 graden.

Rond 13 uur is de wind op zijn/haar hoogtepunt en bereikt, bij vlagen, een kracht van 9 beaufort.

Hoofd-tent-zekeren brengt extra gewichten aan op de flappen van de voortent, zodat deze niet omhoog vliegen.

Onze buren denken dat ze met een extra touwtje de zaak wel in toom kunnen houden. Nu, aan de achterkant van de storm, blijkt hij gelijk te krijgen en gaat heerlijk in het doorbrekende zonnetje liggen.

Hoofd-lezen begeeft zich heel even op het strand, om een paar keien te scoren voor wat extra zekerheid, maar trekt zich dan terug in de voortent en geniet van een mooi boek.

Die gesprokkelde keien doen nu nut als extra stevigheid voor de satellietschotel, die al diverse keren is omgewaaid, ondanks de grote pennen in het keiharde zand en de verstelbare band die om een boom is geslagen.

Ik weet het, het is allemaal "klagen met de mond vol brood", om maar eens een oud spreekwoord van stal te halen.