maandag 16 maart 2020

Rio Mar 19

Het leven is in heel Spanje tot stilstand gekomen. Dus wordt onze levensruimte wel heel erg beperkt.

Het is miezerig weer en de temperatuur komt voor het eerst niet boven de 13 graden. Ons uitzicht is beperkt tot de sinaasappel boomgaard, pal naast ons. Zo nu en dan worden we getrakteerd op een heerlijke geur vanuit de boomgaard.

Onze Franse buurman is vanmorgen, op weg naar Oliva, aangehouden door de politie. Hij was onderweg om medicijnen te halen en mocht doorrijden.

Folker heeft uit Pego voor ons een aantal boodschappen meegenomen, dus we kunnen weer even vooruit.

Dit soort taferelen zullen we de eerste 3 weken moeten missen, want dat is niet meer toegestaan.

Vanuit Benidorm komt het volgende bericht:

Britten lappen Coronaregels aan hun laars: "Het is maar een griepje"

In de Spaanse badplaats Benidorm hebben de autoriteiten grote moeite om toeristen van straat te houden. Met name de Engelse toeristen lappen de regels aan hun laars: "Neem een biertje".

Hoewel de besmettingen naar de 10.000 lopen, waarvan de helft in Madrid, hebben dit soort figuren weinig respect voor hun medemens. Inmiddels zijn, in Spanje, 350 mensen aan het virus overleden.

Wij hebben veel plezier van ons Netflix abonnement en maken er veel gebruik van. Het zal de komende weken enige moeite kosten hier nog iedere dag een positief verhaal vandaan te laten komen, maar we doen ons best.

Gisteren hoorde ik een Duitser de volgende grap maken:

"Ik weet waarom het toiletpapier zo snel uit de winkels verdwijnt. Als 1 iemand hoest, poepen 10 omstanders in hun broek."