zondag 8 maart 2020

Rio Mar 11

Dit beeld omschrijft wel het mooiste: mijn gemoedstoestand van de afgelopen dagen, met als hoogtepunt het bezoek aan het Santa Carlos ziekenhuis in Denia. Hallucinerende beelden tijdens een koortsdroom, met op de achtergrond de dreigende donkere wolken van het ongewisse. Nee, helemaal hersteld ben ik nog lang niet en pas na drie aaneengesloten dagen koortsvrij mag ik weer iets gaan ondernemen. Maar het voelt alweer een stuk beter.

Toch nog even terug naar de dag van gisteren, want het blijft natuurlijk een raadsel waarom de heenreis, van Deveses naar Denia € 40,- moet kosten en de terugweg, met een ander taxibedrijf, ons € 30,- kost. Die laatste gaat nog sneller ook.
Dan de lieve juffrouw achter de balie, ondanks de bullebak van een arts, die ons met alle geduld en vriendelijkheid bleef benaderen. Achteraf gezien zou je het ook naïef kunnen noemen, want het had allemaal heel anders af kunnen lopen, als de dreiging werkelijkheid zou zijn geworden.

Nee, dan onze lieve buurtjes, Gaby und Alfredo. Als we weer terug zijn bij de camper komen ook zij beide terug van inkopen. Niet dat het nodig was, want ze hadden ‘s morgens al de huishoudelijke inkopen gedaan. Dan komt, even later, de spreekwoordelijke aap uit de mouw. Trots laat ze ons haar nieuwe rieten hoed zien, maar de eigenlijke reden van hun bezoek aan de Chinees komt onder uit de tas.
Twee mondkapjes, weliswaar nog volledig in de verpakking. Ik leg haar nog wel even uit, dat de aangeschafte mondkapjes alleen functie hebben als je reeds bent besmet en anderen niet wil besmetten. Tenminste, zo legde gisteren de behandeld arts ons omslachtig uit. Hij zelf droeg een kapje waardoor hij beschermd werd tegen anderen. Omdat ik de laatste dagen al veel onzin over die kapjes had gehoord en gelezen, vroeg ik hem daarnaar.

Het is weer mooi weer aan het worden en gelukkig blijft, de komende dagen, de wind ergens in een hoekje liggen.

Met verbazing zit ik naar de meegebrachte opname te staren. Is deze visserman nu werkelijk aan het vissen, precies op die plek waar een olijk viertal in de branding aan het spelen is?

Ik geniet in ieder geval met volle teugen, zolang een lichte bronchitis mij niet hindert, van de warme zonnestralen op mijn borst.