dinsdag 10 maart 2020

Rio Mar 13

Op het moment van schrijven zit ik met een scheef oog te kijken en te luisteren naar het wekelijkse vragenuurtje van de Tweede Kamer. Terwijl de regering haar uiterste best doet om enige vorm van paniek te voorkomen, proberen de diverse kamerleden op allerlei mogelijke manieren de paniek te vergroten. Met schreeuwende teksten, waarin de ene dreiging de andere opvolgt, wordt de minister van gezondheid bestookt met "goedbedoelde" vervolg-maatregelen.

Het is vandaag een bewolkte wereld en dat is maar goed ook. Het kwik stijgt langzaam naar de 23 graden en dan moet je maar niet bedenken hoe heet het zou zijn als de zon ook nog eens haar best zou doen.
Hoofd-zwemmen heeft het beter voor elkaar, want zij is met de Duitse buurman Folker naar het zwembad in El Verger. Er schijnt daar ook een Welness afdeling te zijn, compleet met sauna dus zal ze het wel naar haar zin hebben. We wachten haar terugkomst maar even af.

Hier in de omgeving rondwandelend, kan ik mij voorstellen dat er opnames zouden kunnen worden gemaakt voor Western films.

Hier kan toch ieder moment je een ruiter voorbij stuiven met een enorme sombrero op zijn hoofd,

  of uit één van de steegjes een gewapende cowboy tevoorschijn komt.
Vol enthousiasme komt ze weer terug van zwemmen, tenminste, ik denk dat het relaxed zwemmen zou worden, maar ze zijn met drie kwartier Aqua Jogging afgebeuld. Meer tijd om te vertellen is er niet want met kerende auto verdwijnt ze weer. Er gaan boodschappen gedaan worden en Folker is wederom de chauffeur. Je zou er bijna iets van gaan denken.