donderdag 12 maart 2020

Rio Mar 15

Als ik het allemaal goed begrijp zijn dit de laatste mooie dagen. Na zondag wordt het, hier in Oliva, een natte boel. Dus genieten we vandaag maar dubbel.
We zijn uitgenodigd, door een aantal Duitse buren, om mee te gaan eten in Javea. Voor mijn gevoel ligt Javea in de buurt van Benidorm. In dit stadje is tijdens de storm Gloria een deel van de boulevard weggespoeld. Het is meer dan een half uur rijden, door een prachtig Spaans landschap en een stuk het gebergte in.

Het brengt ons bij het Restaurant Steakhouse El Gaucho, waar ons is verzekerd dat er ook vis wordt geserveerd. Een "Gaucho" is een een nakomeling van Spanjaarden en Indianen, die zich op de pampa's bezig hielden met het hoeden van vee.

Het restaurant opent haar deuren om precies 13.00 uur, maar dan staan de eerste  gasten al voor de deur te wachten. Het sluit dan om 16.00 uur, om vervolgens weer om 19.00 uur te openen, tot middernacht. Ik heb me laten vertellen dat het iedere keer weer vol zit.

Dat kun je ook rustig zeggen van het gezelschap, want de 5 gangen maaltijd kan men met een gerust hart copieus noemen. Drie uur lang zitten we aan tafel te genieten van de diverse gerechten.

Zo nu en dan, tussen de gangen door, stroomt de tafel leeg, want dan moet er even aan de nicotine zucht worden gewerkt.

Het werd een welbestede en vooral voldane middag.