maandag 5 september 2016

Heel even Groningen

8 uur is best vroeg voor oudere mensen, maar we willen een beetje op tijd bij de firma Fassbender in Oldenburg zijn.

DSCN2349 (800x450)

De koelkast weigert de laatste tijd mijn bier koel te houden, tenminste op gas. Nu is dat voor het bier niet een geweldige ramp, maar het vriesvak vriest niet meer. Fassbinder is Hymer dealer en ze geven altijd een geweldige service. Met deze woorden haal ik ook per telefoon “Meister” Aufhinke over om ons “even tussendoor” te helpen, anders moeten we 3 weken wachten.

DSCN2350 (800x450)

Op de naastgelegen camperplek is het rustig, terwijl er normaliter, veel campers op hun beurt te wachten. Ik meld mij bij “der Meister”, maar die kan ons niet in het systeem vinden “keine Verabredung”. Ik moet nog even mijn “Uberredungs-Künste” aan de dag leggen en dan wordt er iemand uit zijn pauze gebeld. De jongeman is niet blij, schroeft de brander uitelkaar, blaast de boel door en klaar is Kees. Als ik mij later  bij Heer Aufhinke meld voor de kosten, mag ik een “Spende” in de koffiepot doen. Niet meer dan een uurtje later rijden we richting Old Ambt Glasblazerij in Booneschans, nabij Bad Nieuweschans.

vormen-hand-300x450Live Force klein

Johan en Ruby komen met een, voor hen, prettige mededeling. Hun prachtige boerderij is, op een haar na, verkocht en liggen er al kant en klare plannen om te verhuizen naar Normandië, Frankrijk. Dus binnenkort “Verreries en Normandie”

Nu even de was en de tuin doen in Groningen en dan op naar Friesland.