maandag 7 september 2015

Wildeshausen 4

Vanmorgen springen er om onze camper mannen met meetlinten en oranje spuitbussen. Of het zijn scheidsrechters die aan het oefenen zijn of er gaat een compleet nieuw plan ontstaan voor de camperplaatsen. En dat laatste is het geval, want met grote oranje strepen worden de nieuwe oprij paden aangegeven.

SAM_9556 (800x600)

Onze rechter buurman gaat met de heren in discussie, want zeg nou zelf, dit kost hem een nieuwe neus op zijn camper. Maar wat hij ook beweert de meneer, aan het bureau  bij de gemeente, heeft aan de hand van een luchtfoto bepaald hoe het gaat worden en niet anders. Meeluisterend kom ik steeds meer tot de overtuiging dat we hier te maken hebben met een theoreticus, die nog nooit een camper van dichtbij heeft gezien. Hooguit 8 meter wordt het spoor lang, waar dan een camper van tegenwoordig 9 meter op moet komen. Ook op de rest van het lieflijke terreintje wordt driftig met de spuitbus gezwaaid. Achteraan komen 2 plaatsen die elkaar gaan kruisen, waardoor, bij vertrek eerst de één en dan de ander weg kan.

SAM_9562 (800x600)SAM_9561 (800x600)

Ook de bank moet voor de nieuw aan te leggen plaats wijken, maar daar heeft onze ingenieur natuurlijk een oplossing voor, hij plaatst de bank op 1.50 meter van de sanizuil, waar mensen hun poep moeten legen.

SAM_9557 (800x600)

Ook het zogenaamde “hondenpad” gaat sneuvelen, waardoor mensen hun hond niet meer ‘achter’ de camperplek kunnen uitlaten. Daarbij gaat het om zegge en schrijve 3 nieuwe plaatsen, waarvoor de heleboel overhoop wordt gehaald.

SAM_9563 (800x600) 

Bedenk daarbij dat gistermiddag de meeste camperplekken bezet waren door personenauto’s, omdat daar niet genoeg plaats voor is, als er weer een “Veranstaltung” is bij Kinderland “Rammi Dammi”, dat vlak achter de camperplek ligt.

Ik heb het idee dat we hier een prachtig voorbeeld hebben van “Het kind met het badwater weggooien”.