zondag 20 september 2015

Breskens 4

Vandaag is, voor mij, een complete Offday wat vannacht al is begonnen. Tot 3 uur aan de tafel gezeten, me beroerd voelend. Nu gebeurt dit wel vaker, zeker als ik mij de vorige dag te buiten ben gegaan aan ‘buitengewoon’ eten. Hier versta ik onder voedsel wat ik gedurende normale dagen niet tot mij neem, zoals gister gebeurde met de kibbeling, wat ik alleen op Facebook meldde. Verder ben ik mij daarna te buiten gegaan aan het bittergarnituur bij Gerry Weber. En ja, dan kan ik erop wachten. Maagkrampen, zweten en hartkloppingen, kortom ik voel me beroerd.

De rest gaat s ’middags, zoals gepland, fietsen langs de kust en richting Cadzand en komt Ali met mooie foto’s aan. Alleen mis ik het verhaal erachter dus wacht ik nog even tot ze uit geborreld zijn.

SAM_9764 (800x600)

Ze fietsen de zogenaamde Panorama route en komen dit soort polderland tegen. De provincie Zeeland is druk doende om een groot deel van de omgeving  om te bouwen naar een gigantisch natuurgebied. Met als gevolg dat ze enorme stukken om moeten rijden. Dit en de enorme drukte op de fiets- en voetpaden maakt de tocht niet gemakkelijk. Zelfs zo lastig dat ze elkaar kwijt dreigen te raken.

SAM_9762 (800x600)

Jikke maakt voor het fotoboek thuis een paar creatieve plaatjes.

SAM_9761 (800x600)

Met dit mooie weer blijft de Westerschelde een eldorado voor zeilers.

Tijdens de borrel maakt Mink de nieuwe bestemming bekend, die hij gisteravond heeft uitgezocht, te weten Brielle. Dit gaat ons dwars door het mooie Zeeland brengen.

De “camping Zeebad”, die we verlaten, gaat, na ons vertrek, op slot en gaat verder als “Kustpark Zeebad”. De huidige camping plaatsen moeten worden ontruimd om plaats te maken voor Lodges. Mensen die hier al vele jaren staan, sommige  al 17 jaar, zijn zeer verdrietig, maar het grote geld lonkt, ook voor Roompot.