donderdag 17 september 2015

Breskens 1

Het blijft een natte boel als we vanuit Jabbeke vertrekken richting Breskens. De ruim 50 kilometer voert ons dwars door de prachtige Zeeuwse polder. Waar overigens hard aan nieuwe wegen wordt gewerkt.

SAM_9730 (800x600) SAM_9726 (800x600)

Als we even later voor een brug, boven Brugge over het Boudewijn kanaal, blijven hangen kan de motor rustig even uit. Enorme schepen passeren de omhoog staande brug.

SAM_9727 (800x600)

Ach, wat is een kwartiertje op een mensenleven, nietwaar?

SAM_9729 (800x600)

Als het uitzicht over het Boudewijn kanaal zo mooi is blijft het jammer dat je niet even op de brug halt kan houden om van het uitzicht te genieten. Maar Ik ga er vanuit dat onze mede weggebruikers geen prijs stellen op mijn toeristische aspiraties.

Vlak voor de Roompot-camping worden we, door een groot geel bord, een andere richting uitgestuurd en na een rondje camping moeten we diezelfde weg ook weer omgekeerd nemen omdat de receptie onontdekt blijft. Bij navraag, bij een mede camping bewoner, blijkt dat de receptie na de wegomlegging ligt. Kortom, laat de wegomlegging voor wat die is en je komt er. Het is een logica die mij ten ene male ontgaat.

We krijgen plaatsen toegewezen en die blijken nogal modderig en glibberig te zijn, maar na een beetje manoeuvreren staan we op een plek waar we nog droge voeten houden en satelliet ontvangst hebben. Als Ali even later, met mijn en dus te grote laarzen, Internet gaat regelen bij de receptie en daarbij een wandeling van een uur maakt omdat ze op het terrein verdwaalt, komt ze terug met het bloed in de sokken en grote blaren.

De komende 2 dagen kan ze aan het herstel werken.