zondag 5 juli 2015

Falkensteinsee 5

Op het gevaar af dat ik dit verhaal wederom niet kan publiceren, ga ik toch maar aan de slag. De reden van het niet kunnen publiceren is het wankele Internet gebeuren hier op de camping. Het is een beetje als de Nederlandse Spoorwegen: Is het onweer, werkt het Internet niet, is het warm, werkt het Internet niet, regent het, werkt het internet niet.  Hoe het is als de bladeren van de boom vallen kan ik niet over oordelen, maar gezien de ervaringen met de NS denk ik dat ook dan het internet het niet doet.

Het weer is hier op dit moment, zoals je dat pleegt te noemen ‘onbetrouwbaar’. Hevige regen, zon, weerlicht en donder wisselen elkaar in snel tempo af. Maar het is in ieder geval heerlijk afgekoeld en dat is voor de vele ‘vertrekkers’ een ware zegen. Heel veel weekeinde kampeerders breken hun boeltje weer af en vertrekken. Als je de “zorg”, aan het begin van het weekeinde, bekeek waarmee de caravan werd opgezet verwachtte je dat ze minstens een maand zouden blijven. Het “waterpas” zetten alleen al  kost bij sommigen eindeloos veel tijd en huppelen ze meerdere malen om hun sleurhut hun pootjes uitdraaiend, steeds weer hun waterpasje in de caravan controlerend. Als ik vraag waarom dat zoiets zo “genau” (precies) moet, komt het antwoord, dat anders de vrouw niet kan koken. s ’Avonds zit hij steevast het eten zelf op een barbecue te bereiden.  Maar het begint al vaak met het ‘uitzoeken’ van de plek. Met kaarten en kompas gewapend, komen ze op het veldje aan. Met het kompas wordt bekeken hoe de loop van de zon zal zijn en hoe ze dan het meest gunstig onder hun luifel zitten. De discussies zijn vaak niet van de lucht.

IMG_6896 (800x450)

Als dan, na 2 uur, alles is geïnstalleerd, verdwijnt de zon achter de bomen, of een andere caravan. De volgende ochtend zijn ze vaak weer verdwenen.

SAM_9128

Het wisselende weer levert leuke plaatjes op. In de stromende regen naar het toilet, want wat moet dat moet, en terug trotseer je stoer de laatste paar druppels met je plu in de hand.

SAM_9130 (800x600)

SAM_9131 (800x600)

Het wordt weer droog en de hoogste tijd om de hond even uit te laten, want die kan tussendoor niet naar de WC. Het is nog steeds een  lekkere temperatuur, dus de zomerkleren blijven aan, maar de paraplu gaat mee!