zondag 12 juli 2015

Gasselte 2

Het moet de kleine man goed doen, want pas op half negen horen we enig geluid uit het hefbed voorin de camper komen. Wij draaien ons nog eens om, als hij zijn klaar gelegde broodje oppeuzelt en met z’n tablet aan de slag gaat. Niet lang daarna jammeren de brandweerauto's door de camper. Om 10 uur is het “Creatijd” een door de camping georganiseerd knip- plak- en bouwmomentje met alle kids van de camping. Trots komt hij dan ook terug met een zelfgemaakte klok waar je zelfs de ‘echte’ tijd op kan zien.

IMG_6934 (800x450)

Ondanks de warmte rijdt hij al crossend over het veldje en s ’middags rijdt hij, zonder blikken of blozen, de 4 km naar het dorp. Wat opvalt is dat hij oog heeft voor alles wat om hem heen gebeurd, behalve wat er voor hem op de weg afspeelt. Regelmatig zit hij omgekeerd op zijn fietsje.

IMG_6927 (800x450)

Als de warmte haar hoogtepunt bereikt komen er van het sportveld, vlak achter ons, de meest verschrikkelijke geluiden. Als ik een kijkje ga nemen blijken het 15 jonge kerels te zijn die een soort van Highlandgames aan het spelen zijn. Touwtrekken en Hamergooien, zijn een paar onderdelen. Hier maken ze 10 rondjes om de steel van de Hamer, om vervolgens, dronken van het draaien, naar hun aflossing te rennen.

SAM_9136 (800x600)

Ondanks de hitte van 30 graden, in de camper, neemt hij zo nu en dan z’n rust momentjes. Filmpjes op de tablet, maar ook zijn ‘zelf gescoorde’ kikkersnoepjes kunnen op zijn belangstelling rekenen.

Tijdens het spelen op het veldje, roept hij s ’avonds om 20  voor 8, “Oma, moet ik niet naar bed?”. Om 8 uur slaapt hij als een roos.