maandag 20 juli 2015

Gasselte 10

Gisteravond staan we even een balletje te trappen op het sportveld, als een paar oudere knapen, dit zijn ”vaste” camping bewoners, een wedstrijdje komen spelen. Milan sluit zich ook bij de club aan en speelt mee. Ik sta een half uurtje te kijken en het vertoonde spel van de kleinzoon  vervult mij met enige trots. In 1 jaar heeft hij een groei doorgemaakt op diverse onderdelen en de manier waarop hij het voetbal spelletje speelt. Ondanks dat hij kleiner is dan de meesten en niet zoals de anderen bij een club speelt, dwingt hij respect af bij zijn medespelers, maar ook zeker bij de tegenstanders. Verbazing en trots vechten, tijdens het kijken, om voorrang. Grappig als ik hem later over zijn prestatie aanspreek, hij daar heel laconiek over doet.

Vandaag blijkt een uitslaap dag te zijn, want wij worden pas om 10 uur wakker en tot dan hebben we nog niets van de overkant gehoord. Kennelijk heeft zijn voetbalwedstrijd een aardige wissel op de jongeman getrokken,  want hij geeft pas een teken van leven als ik naar het toilet gebouw ga en hij wakker wordt van de deur. Nu zijn we midden in de nacht ook wakker geweest van de hevige regen, dus daar kan ook een reden liggen van het late ontwaken.

regen

Deze radar beelden zijn van de late ochtend en dan blijft er niets anders over dan de bui uit te zitten. maar dan brengt een filmpje op Netflix weer uitkomst.

IMG_20150719_134848 (800x600)

Werkt dat ook niet, of mag het niet omdat je veel te spannende films uitzoekt. kun je altijd nog je

nintendo-2ds (800x600) IMG_20150719_131534 (600x800)

Nintendo DS2 uit de kast toveren om daar een game op te spelen.

Oma is onderwijl alle “bokkeblaadjes” aan het doorspitten en bestuderen over wat we wel niet allemaal kunnen doen. Buiten proberen mensen, gewapend met lange laarzen en regen poncho’s droge plekjes te ontdekken op het doorweekte veldje, voorzichtig en vooral de al te diepe plassen ontwijkend. Het is zo’n dag dat je constant op de regenradar zit te staren om uit te vinden wanneer het droog wordt. De meest verschrikkelijke voorstellen passeren de revue, zoals Scrabble of Rummikub.

Het leven zit op sommige momenten vol met dreigingen.