donderdag 16 juli 2015

Gasselte 6

Vandaag is een dag waar, om met Pa de Vries te spreken, “mijn voorkeur niet naar uitgaat.” Drouwenerzand, het voordeligste pretpark van Nederland. En dat ga je merken ook. Even een kleine uitleg voor de mensen die het fenomeen niet kennen. Je betaalt eenmalig 13.50 euro per persoon en dan zijn alle attracties gratis en dat zijn er nogal wat. Wat ook gratis is zijn de versnaperingen. Limonade, IJs, Patat, Frikadellen, broodjes Hamburger, het is allemaal gratis.En hoe je het nu wendt of keert, dit trekt toch een bepaald soort publiek. Je zou het een “dwarsdoorsnede” van de Nederlandse bevolking kunnen noemen. Daarbij komt dat gratis “vette hap” niet direct het allermooiste in de mens wakker maakt. Plateaus, volgeladen met stapels bakjes patat, broodjes en dergelijke worden het restaurant uitgedragen. Als ik Milan begeleid naar het ‘uitgiftehok’ en in de nabijheid van de niet aflatende rij een plekje zoek, zie ik 2 knaapjes elk een dienblad op een tafeltje kwakken, vlak naast mij. In de gauwigheid tel ik 6 bakken patat, 3 met mayonaise en 3 met currysaus, 6 frikadellen en 6 broodjes hamburger. Even verwacht ik dat er een aantal mensen bij hen zullen aanschuiven, maar niets is minder waar. Alsof ze 3 dagen niets hebben gegeten vallen ze op hun prooi aan. Het bestaat niet dat de kereltjes dit allemaal op kunnen, maar ik wacht het maar niet meer af.

IMG_20150716_104306 (800x600)

Maar de fun is er niet minder om en in een afgrijselijke vaart gaat het in het treintje het gehele park rond. De verstekeling is met geen mogelijkheid uit de kar te verwijderen. Wel grappig is dat 2 volwassenen zich bij de bestuurster in een minuscuul klein bakje hebben gefrommeld. Het zit een beetje krap, maar zo zitten ze in ieder geval wel vooraan.

IMG_20150716_105123 (800x600)

Oma heeft in ieder geval veel plezier, want onder het mom van begeleiding kan ze ongestoord haar jeugd weer herbeleven.

IMG_20150716_105940 (600x800)

Zo nu en dan kunnen de mannen, door heel hard naar de volgende attractie te rennen en Oma hijgend achterlatend, een karretje voor zichzelf scoren.

Na krap 5 uur bezig te zijn geweest hebben we het allemaal wel gehad en na een, ook gratis, appeltje gaat het weer op naar de camper.

SAM_9171 (800x600)

Compleet uitgeput is er nog maar 1 optie, ‘filmpje’ kijken. Dus kan opa voor de ene de televisie op Cartoon Networks zetten en voor de ander Netflix installeren.

Dat Opa hierdoor niet meer, op de tablet, naar de Tour de France kan kijken vinden ze geen probleem.