maandag 13 juli 2015

Gasselte 3

SAM_9169 (800x600)

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt zetten, vlak nadat we uit Gieten komen en nee dit is geen woordgrapje, zit  iedereen achter zijn of haar digitale zuurstok. En mag ik weer een verhaaltje optekenen.

Gisteren is Oma met Noah, door het bos gaan fietsen en heeft ze daar, van Noah, een lesje biologie gehad. Dit keer gaat het over “boomkunde”.

SAM_9146 (800x600)

Zo zien we hierboven een zogenaamde “Knuffelboom”. Deze boom kenmerkt zich door een bijzonder gedrag. Eens in de zoveel tijd begint deze boom een andere, in de buurt staande, boom te knuffelen. Een Boswachter verklaart later dat dit fenomeen zeer zelden te bewonderen is.

SAM_9145 (800x600)

Hierboven manifesteert zich een zogenaamde “Opeetboom”. Deze soort offert zich als het ware op ten behoeve van het voortbestaan van paddenstoelen en zwammen, niet te verwarren met het werkwoord.

SAM_9143 (800x600) SAM_9167 (800x600)

Op Crea wordt een masker gemaakt en om het zichzelf niet al te moeilijk te maken wordt het gehele masker maar ‘blauw’ geverfd. In alle onschuld wordt de door het  Createam ingeslagen verf misbruikt. En wel op dusdanige wijze dat het masker een extra droogtijd nodig heeft. Zelfs als het s ’middags wordt opgehaald is het papieren masker nog compleet doorweekt.

Dan nog even over mijn WifiPower antenne, want de ontvangst is werkelijk perfect, maar de doorvoer snelheid van de informatie laat wat te wensen over. Totdat ik ontdek dat onze jongste kleinzoon, we hebben het over 4 jaar, allang het Internet heeft ontdekt en zichzelf vermaakt met filmpjes van de betaal service  Netflix en het gratis Youtube. Ik verbaas me al enige tijd over het grote aantal filmpjes dat op zo’n tablet kan staan.

Klaarblijkelijk laten Kids van die leeftijd zich niet weerhouden en nemen het aanwezige Internet als vanzelfsprekend.