vrijdag 18 april 2014

Kipfenberg 2

Wakker worden van het getik op de camper en we draaien ons nog eens lekker om. Na een half uurtje moet Ali er toch uit en zet ook gelijk de kachel aan. Dit wordt een ‘boekjesdag’, wat inhoudt dat we de E-readers tevoorschijn halen en/of lekker TV gaan kijken. Na gisteravond genoten te hebben van “De Passion”  live vanuit “ons stadje” kunnen we bijna naadloos over naar de  Mattheuspassion. Het is de eerste dag dat de regen blijft vallen en wij niet aan het reizen zijn.

SAM_3927 (800x533)

En je kunt natuurlijk slechtere plaatsen treffen om een heerlijke regendag door te brengen.

Terwijl ik zo door de foto’s van de afgelopen dagen heenga, ontdek ik ook deze foto van het slot in Heidelberg.

20140416_142823 (800x450)

Het stelt een voetafdruk voor, die diep in de steen is weggedrukt. De legende gaat dat bij een ongeoorloofd bezoek van een ridder aan zijn lief, deze op zijn vlucht vanaf de bovenste etage is gesprongen en op die manier een diepe afdruk in de steen achterliet.  Aldus Herbert, O ja, Herbie vertelde een paar dagen geleden over de reden waardoor Heidelberg verschoond was gebleven van bombardementen tijdens de 2e wereldoorlog. Dit zou komen omdat Churchill in Heidelberg had gestudeerd, dit moet zijn Eisenhouwer. Zo zie je maar, dat legendes zomaar een onzuiverheid bevatten, zonder dat daar opzet in het spel is.

Ook kwam ik bij het bezoek  aan het Schloss Heidelberg deze twee meisjes tegen.

20140416_143052 (800x450)

Minstens 10 minuten hebben de dames daar gestaan om ‘selfies’ te maken. Let ook even op de mevrouw die in beeld komt lopen en de dames trakteert op een meewarige blik, zo van “waar zijn jullie nu mee bezig?”. Laten we het houden op een “botsing van generaties”

Als Ali met Herbie een bezoek brengt aan het Apothekers museum in het slot, omdat zoals Herbie het formuleert “Ich habe sechs euro bezahlt fur Alles”, komt ze terug met de volgende foto.

SAM_3913 (800x533)

Het zijn honderden potjes met medicijnen van rond 1650, die door Ursulinen nonnen zijn vervaardigd. Ik stel me voor dat de medicijnen nu zo langzamerhand hun medicinale werking wel hebben verloren.

De regen tikt nog steeds in een niet aflatend ritme op de camper, dus komt de kaart op tafel om het volgende reisdoel uit te zoeken.

Morgen gaat de rit richting de Duits-Oostenrijkse grens.

 

Rectificatie;

Het plan is gewijzigd, nadat berekeningen opnieuw zijn gemaakt, emotionele overwegingen aan de kant zijn gezet, de financiĆ«le toestand in overweging is genomen, wordt de keus gemaakt om nog  2 dagen in Kipfenberg  te blijven.

(Geloof mij, het heeft niets te maken met de mooie blondine die naast ons is komen te staan.)

Geen opmerkingen: