donderdag 10 april 2014

Bad Soden-Salmunster

Een late Blog vandaag, maar de regelmatige lezer heeft daar zelf de reden al van ontdekt. Inderdaad, we zijn naar de sauna geweest en het Bad vooraan de naam verraadt dat al.. O’ja, ik moet even een paar foto's publiceren van de heenreis hier naartoe, anders heeft Ali vandaag de laatste foto’s gemaakt.

SAM_3806 (640x427)  SAM_3810 (640x427)

Maar het verhaal draait vandaag om 50 cent. Op veel camper plekken heb je elektra palen waar je 50 cent in moet doen en dan krijg je voor een bepaalde tijd stroom. Zo ook in Alsfeld, waar we na het bezoek aan het stadje uitrekenen hoeveel we voor de nacht nog nodig hebben aan stroom. Na lang twijfelen besluit ik 's avonds laat nog eens 50 cent in de automaat te gooien. Het geeft toch een rustig gevoel, dat niet midden in de nacht de stroom uitgaat, de diepvries ontdooit en al de vlees-vervangende artikelen in de prullenmand kunnen. De volgende ochtend, rond 11 uur, vertrekken we en tot mijn verbijstering zit er nog precies 50 cent in. En dat zijn dingen waar ik slecht mee kan omgaan en halverwege de trip naar Bad-Soden-Salmunster kan ik het niet laten een opmerking te maken. “Toch zonde van die 50 cent”. Ali barst in lachen uit. “Toen we daar aankwamen stond er nog 1.17 euro op, zeurpiet”

SAM_3813 (640x427)

In Bad-Soden-Munster gooi ik nog snel even 50 cent in de Elektra paal en er komt 2 Kw (kilowatt) op te staan, dat is ruim voldoende voor de nacht, lijkt mij. Bij de balie van de sauna, wat overigens nog een aardige tippel is vanaf de camper, waar we ook de overnachting van de camper moeten betalen, vraagt de mevrouw: Wilt U ook “Elekra Muntzen?” Hoe bedoelt U.” Wel U kunt alleen elektra met munten krijgen” Ik, “Welnee,ik heb er 50 cent in gedaan en der kwam 2 KW op te staan”. De mevrouw houdt vol dat dat niet gaat, ik haal mijn schouders op. Zij pakt de telefoon. Nou, U heeft iets verkeerd gedaan, zegt ze even later. Ali schiet in de stress, want nu hebben we geen stroom en ontdooit alles. Ik herhaal de procedure, die ik heb gevolgd, de mevrouw pakt weer de telefoon.”Der Chef komt gleich” Voor de 3e keer leg ik de procedure uit. “Es ist nicht moglich” zegt de chef. Oke, maar wij hebben stroom voor 50 cent, wat normaal 1 euro kost.

  Ik probeer zoeven nog eens 50 cent in de paal te gooien, jammer dat werkt dus echt niet meer.