zondag 28 april 2013

Onderweg 38-39

Odivelas

Het blijft lastig om een fatsoenlijke Wifi verbinding te krijgen. We worden door de Nederlandse camping baas verwezen naar een restaurant 'even' verderop. Daar is, volgens zijn zeggen, sinds gister Wifi beschikbaar.
Na een forse wandeling, we lopen n.l. een gigantisch eind om, arriveren we bij  een compleet verlaten restaurant en bestellen een drankje. Nadat ik gevraagd heb om het password, wat ik in het onvervalst Portugees krijg, vind ik wel het router signaal, maar krijg totaal geen verbinding met Internet.
De baas wordt er bijgehaald en na een reset komt er mondjesmaat internet door.

Het is zaterdagavond gaan waaien, dat wil zeggen, het is gaan stormen en wij staan pal op de punt van het schiereiland en daarmee met de kop in de storm.
Het is zelfs moeilijk om de camper deur open te krijgen, dus besluiten we zondagochtend om te verhuizen en achter een gigantische Mimosa boom te kruipen. Het is hier heerlijk, maar de Mimosa bloemetjes vliegen ons om de oren. "Tja, dat wolkje voor de zon blijft, voor ons genieters, een probleem".

We ontdekken hier een prachtig mooi vogeltje en hebben ons laten vertellen dat dit een Ekster is, maar dan de Blauwe Ekster.
Het schijnt dat ze alleen hier nog voorkomen en in de buurt van Sevilla.

Nu waagt Ali dat te betwijfelen, want die heeft ze ook al in Valverde gezien in de buurt van Lagos.



Als de weergoden ons niet in de steek laten gaan we hier nog een paar heerlijke dagen tegen moet. Hoewel je de locals hier in zware trainingspakken met de capuchon op  ziet rondlopen, zitten wij in ons interlokje voor de camper.

                  Hier zit Ali, op ons vorige plekje, deze blog te redigeren.