maandag 8 april 2013

Onderweg 19

Puerto Gelves

Om 11.00 uur gaan we onderweg richting 'Dental Clinic'. We weten al dat het spreekuur pas om 16.30 uur is, maar we willen graag weten waar het is.

Voor we echter onderweg gaan wil Diana ons nog even de herinnering-plaquette voor haar man laten zien.
Een in gemetselde plaat met daarop
J.W. Harper 1928-2004            50 years On Float 'we had a lot of fun'
Een ingemetselde plaat in de haven wal.

Nadat ze ons de tandarts heeft gewezen gaan we nog even een wandeling maken onder het mom, 1 adventure a week, komen we tussen de bloemen en planten terecht, waarvan ze ons later vertelt dat er slangen voorkomen.
Je moet je even voorstellen dat Diana al sinds 2001 op een boot, Roling Waves, woont die op de wal staat en ze met een laddertje aan boord moet klimmen.
Haar toilet loopt nu met een slang rechtstreeks in de rivier en ze is op het water circuit van de haven aangesloten.
Mike Harper schijnt een beroemd schrijver te zijn geweest. Hij schreef 8 boeken over zeilen en bouwen en repareren van boten. Ook schreef hij allerlei artikelen voor o.a. voor Practical Boat Owner.
Diana verheldert ook nog een belevenis die we hadden toen we vrijdag hier op de haven aankwamen.
Op zaterdag was ik even in de Officina om wat te vragen, toen ik daar enkele heren zeer terneergeslagen aanwezig zag. Later blijkt dat, naast onze camper, 's nacht een bewoner van een schip in het water terecht is gekomen en in het volgende dorp weer is teruggevonden. De Gurdia Civil was al een aantal keren aan boord, om de zaak te onderzoeken.


Nog even ons uitzicht vanuit de camper. Hierboven de appartementen die te huur zijn en rechts de rivier de  die langs Sevilla naar de Middellandse zee stroomt.Vanmiddag een afspraak gemaakt met de tandarts, de assistente spreekt geen woord anders dan Spaans dus dat was even puzzelen, maar we zijn eruit.

Morgen gaan we naar de tandarts om 16.30 uur, Diana gaat mee voor de 'gezelligheid' want de vrouwelijk tandarts spreekt wel wat Engels.