zondag 7 april 2013

Onderweg 18

Sevilla

Na 2 uur op een bus te hebben gewacht richting Sevilla om naar Museo del Belle Arte te gaan waar schilderijen van Breughel, Rubens en een zekere Loretta hangen. Wat die laatste betreft wie het weet mag het zeggen.
Ook hangen er wat oudere meesters, waar wel foto's van gemaakt mogen worden. b.v. deze Maria met Jezus, waar de devotie vanaf spat.


We waren niet de enige bezoekers, die op dit idee was gekomen om vandaag naar het museum te gaan. Als er 2 mensen de tentoonstelling verlaten, mogen de volgende 2 naar binnen. Mooie bekende werken, maar ook, voor ons, onbekende werken hebben we kunnen bekijken.

Uit het museum wachtte ons een verrassing n.l. een open lucht tentoonstelling van diverse schilders.


Het is een prachtige uitstalling van hedendaagse kunstenaars


Zoals deze Spaanse danseres, die als een soort Icares naar de zon schijnt te dansen  en haar vleugels al in brand staan van passie.

 Het mooie van Sevilla is, dat als je het lef hebt achter dit soort deuren durft te gaan kijken

Je dit soort binnenplaatsjes kunt tegenkomen.
Deze zgn. "patios" liggen werkelijk verborgen achter vaak gesloten deuren.
Ik ontdekte op de openbare tentoonstelling een schilder die niet anders maakt dan pastels van dit soort "patios".

of je loopt tegen een dergelijk gebouw aan.

Morgen wordt een bezoek gebracht aan de tandarts, Ali heeft een stuk van haar kies afgebroken en volgens haar is dat een soort van brug.

We lopen even mee met Diana, die weet waar de Clinica Dentes is. Diana is een minstens 80 jarige Engelse die hier in de haven op een schip woont. Dit schip ligt overigens op het droge. Sinds haar man is overleden vaart ze niet meer, terwijl ze 58 jaar op een boot heeft gewoond. We hopen dat ze zich de afspraak herinnerd, want soms weet ze 1 zin later al niet meer wat ze heeft gezegd. Diana gaat ieder jaar 3 maanden naar Engeland terug, omdat het haar hier in Sevilla te heet is. Ze heeft geen eigen huis meer en leeft dan bij kennissen en vrienden. Om een idee te geven zo heeft ze vorig jaar in 3 maanden bij 13 verschillende mensen gelogeerd. "I stay as long as they can stand me".
Nou is dat gemiddeld 1 week en ik weet niet of dat iets van haar karakter zegt of iets over het geduld van de mensen waar ze logeert.