dinsdag 9 april 2013

Onderweg 20

Puerto Gelves

Om 16.30 u. moet Ali naar de tandarts en die constateert dat er een nieuwe kroon gezet moet worden. Dat zal een week in beslag nemen. Een noodvulling is de beste oplossing voor nu.
Diana Harper is mee en vertaald, hoewel de vrouwelijke tandarts uitstekend Engels spreekt, is het heel handig dat Diana de vertaling bij de assistente doet, want die spreekt geen woord Engels.
Terug bij de camper drinken we nog even een wijntje, 'thats a bit naughty at five clock, is n't; it' well allright' is Diana haar antwoord.
De reis verhalen die we te horen krijgen zijn de dromen die ik ooit had en ik geniet met volle teugen van hun avonturen.
Gister was ik even aan het Googelen naar Mike Harper, de man van Diana, en dan komt er een compleet leven  van zeilen en schrijven.
Nu ik haar die verhalen live hoor vertellen.......

In deze haven liggen diverse nationaliteiten. Naast Spanjaarden, zijn er Argentijnen, Engelsen, Portugezen, Duitsers, Fransen en ook Nederlanders.
Gister nadat we boodschappen hadden gedaan kwamen we langs een Nederlands jacht.
Ik weet even niet hoe ik dit jacht moet omschrijven, maar 3 verdiepingen heeft het en een soort van platvorm als achterdek met enorme schuifdeuren. Als we langslopen roept de eigenaar ons aan, of we even aan boord willen kijken. Stel je even onze camper voor, nou, die kan in de slaapkamer van dit pleziervaartuig. Wij hadden in ons bootje een vast bed in de punt, hier is ook een vast gasten bed in de punt, alleen kun je hier ruim omheen lopen. De 'owner' slaapkamer heeft meer kasten dan wij thuis hebben.
We varen niet hard hoor" zegt de eigenaar. Het blijkt dat het verbruik bij 8 knopen = 12 km/uur 20 liter diesel per uur neemt. Op zee varen ze iets harder en dan neemt het ding 150 liter diesel per uur. M.a.w. 3 uurtjes varen is voor ons een maand huur voor ons huisje in Groningen of 3 uurtjes varen is voor ons de trip van Groningen tot Casablanca.

Morgen gaat Ali schoonmaken bij Diana en om 13.00 uur naar de tandarts voor de factuur....