zondag 14 april 2013

Onderweg 25

Lagos (Valverde)

De dag begint later dan bedoelt, want dat extra uur speelt ons parten.
Het ontbijt wordt in een heerlijk zonnetje genuttigd, waarna een echte zondag rondlummeldag begint. Ik wat klooien met internet, Ali gaat een wasje doen.

s'Middags staat een wandeling naar het dorpje op het programma. Volgens onze buren is dat 10 minuten wandelen, maar in een brandende zon doen we er ruim een half uur over. Het is een wandeling langs een weggetje waar hard wordt gereden, heel hard, dus het blijft oppassen.

Ali ontdekt een bushaltebord wat ze ook al een aantal keer in een dorp onderweg heeft gezien, dus dat moet even op de foto. Deze betonnen versie van bordjes is vaak op een gevel geplakt als er in een dorp een bushalte is.

En wat leuk is dat de zeer moderne vorm van deze bushalte, 20 cm verderop staat en dus de oude versie rustig blijft staan.

Het dorpje ligt aan de zee, waardoor de meeste woningen voor de verhuur bedoeld zijn. In deze tijd van het jaar lijkt zo'n dorp dan ook op een soort Gost-Town. Je ziet echt niemand in de huizen of op straat en je bent verbaasd als je plotseling stemmen uit een woning hoort komen.

Aangekomen aan het strand zie je waar de Algarve zijn goede naam aan te danken heeft. Denk je aan zee en strand, in dit geval oceaan en strand, dan heb je dit soort ansichtkaart beelden in je hoofd.

 Hoewel dit een rot(s) strand is zijn er natuurlijk ook mooie zandstranden.


Ja, het leven kan goed zijn in de Algarve, denk daar nog een heerlijk koel pilsje bij, of een glas heerlijk vers sinaasappelsap en je weet het.

                                                     Het leven is goed.

Morgen gaat het met de bus naar Lagos. Een marine stad en uiteraard een uitgebreide haven.