donderdag 11 april 2013

Onderweg 22

Isla Cristina

Vanmorgen afscheid genomen van Puert Gelves en dus ook van Diana Harper.
Ik denk niet dat ik deze 82 jarige dame snel zal vergeten op haar boot, Rolling Wave II, die vanaf 2001 al op de kant staat. Ik krijg van haar een artikel uit Yachting Monthly van april 2013 waarin ze haar 80 jarige verjaardag viert en het levensverhaal doet van haar en haar Mike. Met hem is ze 50 jaar rond de wereld  gezeild. Mike heeft onderweg 8 boeken geschreven en ontelbare artikelen gemaakt voor zeer gerenommeerde tijdschriften. Terwijl haar boot nooit meer in het water zal komen en dus nooit meer zal varen, start ze, al 12 jaar lang,  nog iedere maand trouw haar 24 pk Bukh motor, zodat de olie rondgepompt wordt. Mike had haar dat, voor zijn sterven, op het hart gedrukt.

Heel verdrietig is ze als we haar vertellen dat we verder gaan en niet het Fiera Abril in Sevilla gaan afwachten.

Een prachtige weg brengt ons naar de de kust waar de bordjes Playa steeds vaker voorkomen. Onderweg komen we een vreemde plaats tegen n.l. Bol-lullos en Ali ziet kans een foto van het bord te maken.

De Rio Tinto is een rivier die ook de weg doorkruist en dat ie verkleurd is is mooi te zien op de foto.

Oy, Ali wil nu eerst naar het strand. ... het schijnt dat deze camping een eigen strand heeft met voorzieningen.

Aangekomen op het strand, het is maar 150 meter van de camping, blijkt de voorziening niet veel voor te stellen omdat het nog niet open is, maar het is er.
Een overdekte plek, voor als de zon teveel schijnt. Nu komt er een schrale wind uit het zuidwesten en vanaf de oceaan, die het verblijf op het strand frisjes maakt, terwijl het uit de wind 21 graden is.

We zitten  nu nog maar een paar kilometer van de Portugese grens en we gaan  ons op Portugal concentreren. We krijgen daar te maken met tolwegen die niet contant afgerekend kunnen worden maar met een van te voren aangeschaft kastje. De grap is dat je daar een borg voor moet betalen. Om die borg terug te krijgen moet je weer naar het punt waar je het kastje hebt aangeschaft.
Ik denk dat we de tolwegen gaan vermijden.