vrijdag 5 april 2013

Onderweg 16

Sevilla

s'Nachts veel regen en de belofte voor overdag is niet gunstig, regen is de verwachting. Maar `no guts no glory` dus nemen we de bus voor 1.50 naar het centrum. De zon speelt een spel met de regenbuien, of andersom.
Maar het is een fantastische stad met enorm veel prachtige gebouwen en een schitterende kathedraal, die Ali natuurlijk moet bekijken.

De arena waar tot voor kort de door mij gehate stierengevechten werden gehouden. Zo hier en daar zijn nog de reclame plakkaten in de stad te zien.

Vanaf de toren van de kathedraal krijg je een prachtig uitzicht over Sevilla.
Het is wel even een klim, gelukkig geen trappen, maar oplopende vlakken wat een stuk relaxter gaat en dan zijn de 60 meter zo overwonnen.

In het paleis komen we heel bekende beelden tegen, die ons een beetje blasé maken, wij waren immers in Marokko... pff..
Maar imposant en mooi is het, hoe vaak je het ook ziet, in Marokko of hier.

Of het nu komt dat ik 40 dagen gesluierde dames heb gezien, maar ik vindt dat hier in Sevilla een hoop mooie dames rondlopen en sommigen willen maar al te graag even poseren.
En dat inspireert mij altijd wel weer tot het maken van mooie plaatjes.

                       O ja, Columbus! Dat is hier nog wel een dingetje.
Ze geven in Sevilla er hoog van op dat de beste man, of in ieder geval wat er van hem is overgebleven, in Sevilla ligt begraven in een soort van loden kist die door 4 heren wordt getild. Deze 4 heren stellen de 4 koninkrijken van Spanje voor. Castilië, Aragon, Leon en Navarra.
Terwijl ik me denk te herinneren dat de beste man op zijn eigen verzoek in  `het 1e nieuwe land` dat hij ontdekte werd begraven, n.l. de huidige Dominicaanse Republiek en wel in de Kathedraal van Santo Domingo.

Dan nog even de Giralda; deze minaret van de grote moskee is door de katholieken veranderd in een kerktoren voor de kathedraal en is het visite kaartje van Sevilla. Deze hieronder is van zilver en was een cadeau voor een belangrijke kardinaal, die in deze kathedraal ligt opgebaard.

Morgen weer een dagje Sevilla en dan gaan we hoogstwaarschijnlijk een rond tour maken.