dinsdag 16 april 2013

Onderweg 27

Valverde (Orbitur Camping)

We brengen de hele dag door op de camping naast de camper, onder de luifel.
Het is warm vandaag, zeker uit de wind is het zelfs heet met ruim 25 graden.

Lekker lezen en luieren en vooral het wel en wee bekijken van de gaande en komende campers en caravans.

Het is wonderlijk te zien hoe het bij sommige camperaars het uitkiezen van een plek gaat. Even zo het bij ons gaat, we melden ons bij de receptie aan, stappen in de camper en zetten hem daar neer waar te verwachten is dat er satelliet ontvangst is. Dit neemt, met inchecken, een 5 min. in beslag.

Vanmiddag ben ik getuige van een sessie welke, bij benadering, 45 min. in beslag neemt.
Mensen in een camper melden zich bij de receptie en dan begint het, voor mij, lachwekkend schouwspel. De dame en heer nemen de plattegrond en gaan te voet over de camping. Op de verschillende potentiële staanplaatsen wordt halt gehouden en volgt er een discussie. Diverse keren wordt er rondgekeken en de plek uit diverse hoeken getest. Diverse keren wordt er naar iets in de lucht gewezen. De man steekt diverse keren zijn hand in de lucht en ik ben er nog steeds niet achter wat daar het doel van is. Naast ons is een enorm ruime plek waar wel 2 campers kunnen staan. In totaal 4 keer komt meneer die plek keuren, maar besluit na 35 min. zijn camper elders te plaatsen. Als de camper eenmaal staat wordt de luifel uitgedraaid, de stoelen naar buiten opgesteld, en de scooter van de camper getild en gaat het stel op de scooter op weg. Na een kleine 2 uur komen ze terug en verplaatsen de camper alsnog met veel omhaal op de plek naast ons.

Ik zal deze 2e verplaatsing niet gaan omschrijven, maar dat mevrouw tot 3 maal toe haar leven in de waagschaal zet vervuld mij met afgrijzen. Gelukkig hebben een aantal dunne boompjes het overleefd en is ook onze camper ongeschonden door deze verplaatsing gekomen.

Morgen gaan we gelukkig weer op stap, dus zal ik deze handelingen allemaal moeten missen.