donderdag 21 juni 2018

Valkenburg 1

Op deze eerste zomerdag van dit jaar moet ik toch, nog een keer, de loftrompet afsteken over het Nederlandse wegennet. Oké, ik sta niet iedere ochtend in een file en ik zit niet iedere ochtend achter een trage en/of slome camper, maar ik wil iedereen eens aanraden om dwars door België te gaan rijden. Even een waarschuwing vooraf “heeft U een vals gebit, of andere tandprotheses, gebruik dan extra lijm”. Het is werkelijk schandalig, zo slecht zijn de wegen in dit land! Alles rammelt uit elkaar bij de meest gruwelijke gaten, die je plotseling voor je wielen in de weg tegenkomt. Heb je dan een mooi stukje asfalt, is dat na een paar kilometer alweer voorbij, maar de aansluiting verschilt in hoogte een kleine 30 centimeter. Langzaam af of op laten lopen? Ben je gek! In slechts 1 meter wordt het verschil opgevangen, wat een enorme klap tot gevolg heeft. Maar dan rijd je Nederland binnen…… Onmiddellijk krijg je het gevoel dat je op een fluwelen ondergrond rijdt, werkelijk een zegen.

Om even voor negenen begint het zachtjes te druilen en wordt de stroomaansluiting snel opgeborgen en vertrekken we.


DSCN7430 (800x450)

De eerste kilometers gaan nog over smalle weggetjes en duiken we de Belgische Ardennen in.

DSCN7434 (800x450)

Als we plotseling ontdekken dat beide navigatie apparaten de weg kwijt zijn, hebben we even het idee dat we verdwaald zijn. Geen enkele andere auto komen we gedurende een aantal kilometers tegen. Maar de lol is van korte duur. De vertraging van 15 minuten, die we al de hele ochtend op de TomTom horen en zien, wordt werkelijkheid.

DSCN7435 (800x450)

Net op tijd, duiken we een linkerbaan op en racen werkelijk langs de opgebroken weg. Pfft, een enorme rij aan vrachtwagens tuffen we op deze manier voorbij.

DSCN7436 (800x450)

Op deze manier schiet het allemaal lekker op, want echt een plezier is het niet deze drukte. Hoofd-fotografie ontdekt, in al dit beton, nog een mooi dorpje in het dal.

DSCN7438 (800x450)

Dan komen we op bekend terrein als we door de Vallee de la Meuse (Maasdal) rijden. Dan vlak voor Maastricht krijgen we haar ook in het oog en duiken de tunnel in.

Camping de Cauberg ligt vlak voor het bordje Valkenburg en op loopafstand van de diverse bezienswaardigheden.