vrijdag 8 juni 2018

Poteliere 15

Met de datum loopt het nog niet helemaal lekker of eigenlijk helemaal niet. Maar we zijn ermee bezig.

Franse decoders, met een Franse gebruiksaanwijzing, ga er maar aan staan. Een satelietschotel die wel op de ene frequentie signaal geeft, maar op een andere frequentie dan weer niet. Om gek van te worden.


Dan is er nog een onwillige bosmaaier, waar al dagen geen leven meer in zit. Maar opeens, uit de krochten van de Poteliere state, komt ineens een brullende bosmaaier, met op de bok Mink himself. Dit gaat een hoop zweet besparen, zo is de verwachting. Maar na een paar minuten lijkt het of de bosmaaier een langzame dood sterft. Alsof het bloed uit de aderen van het apparaat stroomt, zo klinken de laatste stuiptrekkingen van een kuchende motor. Mink pakt weer de zeis.


Vanmiddag dienen er weer inkopen gedaan te worden, maar het is drukkend warm. In de auto is het verstikkend heet en we dienen de gekochte Aldi ijsjes dan ook snel op eten en dat is geen straf. Bij de Aldi herkennen ze mij al, vanwege het brood. De aardige kassa jongeman loopt al naar achteren om de 3 broden te laten afbakken. 10 minuten later komt een lieve jongedame met de broden naar de kassa, maar als ze mij achter in de winkel ontwaart komt ze naar achteren lopen, met een lach van oor tot oor.

Nog even en ik ga van de Fransen houden.