zaterdag 9 juni 2018

Poteliere 16

Gisteravond gaan de dames nog even het bos in om de hond uit te laten. Maar binnen 10 minuten zijn ze alweer terug.


Achter uit de auto komen twee aandoenlijke kleine katjes, die kennelijk in het bos zijn achtergelaten. Johan had Ruby al eens, liefdevol, "poezenmens" genoemd en dat maakt ze nu inzichtelijk. Want terwijl ze al 5 katten heeft rondlopen, kunnen er nog wel 2 van die lieve schooiertjes bij.


Natuurlijk is het hartverscheurend mooi om deze kwetsbare wezentjes in de armen van de twee dames te zien maar m.i. is zeven wel veel.


Vanmorgen gaan ze even, ter controle, naar de dierenarts in Mortain. 6 weken zijn ze en kunnen dus al zelfstandig eten. De donkere blijkt een mannetje te zijn en de lichtgekleurde is een vrouwtje.

Het is een regenachtige dag, waardoor de werkzaamheden op een laag pitje komen te staan.


Natuurlijk zijn er van die " diehards", die zich niet door een buitje, meer of minder, van de wijs laten brengen. Zo staat de ene een beetje triestig naar haar bewerkte bloemenperkje te kijken, terwijl een ander (achtergrond), rustig de zeis weer ter hand neemt om zijn voorgenomen klus af te maken.


Jikke komt met een grappige foto, van achter op een camper, die het verhaal vertelt over het gebruik van wielen, gedurende ons leven.