dinsdag 12 juni 2018

Poteliere 19

Ik weet niet wat we verkeerd hebben gedaan, maar het lijkt alsof de toorn op ons is neergedaald. Het regent de godganse nacht wel zo extreem hard, dat Hoofd-overstroming zich midden in de nacht afvraagt of we niet weggespoeld worden.


Vanmorgen zijn Jikke en Mink naar Poix de Picardie, richting het noorden, afgereisd en het enige wat ons daaraan nog herinnerd is de gele plek in het gras.


Na deze enorme hoeveelheden water, is het nog wel even een dingetje om weer van de plek te komen. Maar voertuigbeheersing is Mink niet vreemd en met gepaste beheersing rijdt hij naar de verharde weg. De kruks is natuurlijk dat Jikke buiten de camper bleef staan.


Het is alsof de natuur een spelletje met ons speelt, want het weer is compleet omgeslagen. De paardjes lopen weer vredig van het groene gras te genieten.De digitalis (vingerhoedskruid), de roos en het mooiste bloempje, genieten heerlijk van de warme zonnestralen. Wat die eerste betreft, wordt mij verzekerd dat het eten van het bloempje, gegarandeerd een hartinfarct zal veroorzaken, terwijl Wikipedia het volgende meldt. 

"Het kruid doet twee dingen: het versterkt de knijpkracht van het hart en het vertraagt het hartritme. Digoxine wordt vooral voorgeschreven bij boezemfibrilleren."

Laat ik nu van dat laatste last hebben.

Maar ik doe mezelf wel tegoed aan het laatste bloempje, op de foto's, en laat de medicatie wel aan de Cardioloog over.