woensdag 13 juni 2018

Poteliere 20

Wat een fantastische dag. De zon hoog aan de Franse hemel en een licht briesje, anders is het zelfs te warm. 


De koffie nuttigen we heerlijk buiten en zelfs de nieuwe poes vereert ons met een bezoekje. Het katertje houdt het liever een beetje veilig en blijft lekker binnen. De dame durft het zelfs aan om heel dicht in de buurt van de hond te komen, maar die kan zijn nieuwschierigheid niet bedwingen en legt zijn forse poot op het kleine diertje.

Dan komt de motormaaier weer uit de garage en mag ik weer een aantal uren het gras kortwieken. Groeizaam weer noemen ze het met deze neerslag en aansluitend zon.

 s'Middags komt ineens een imker uit de deur stappen in de vorm van Ruby. 


Ze gaat de bijen voeren. Ja, ik kijk daar ook heel gek tegenaan, maar het gebeurt echt.


De beestjes krijgen suikerwater in de verhouding 1:1, oftewel 1 kg suiker op 1 liter water. Nu is het volk niet zo groot dus halveert ze beide porties.


Wij hebben besloten morgen verder te reizen en dan moeten de camperplaatsen ook even onder de "Tondeuze". Dus krijgt de camper een andere plek en staat hij klaar voor vertrek.

Vanmiddag doen we inkopen, voor de reis, bij o.a. de Carrefour. Bij een andere kassa onstaat een situatie, als een jonge moeder een bal voor haar zoontje wil kopen. Het WK voetbal komt eraan nietwaar. Wel 3 cassieres bemoeien zich ermee. De moeder heeft blijkbaar geen geld meer op haar rekening staan en even later zie ik het jonge gezinnetje de winkel verlaten, zonder bal!