vrijdag 29 juni 2018

Olst 1

Wat doe je, als je van een idyllisch plekje komt en op zoek  bent naar een nieuwe camping. Nou, je zoekt een ander idyllisch plekje. Vanmorgen komt de kaart op tafel en worden de mogelijkheden naast elkaar gelegd. Hoe het besluit tot stand komt is even de vraag, maar een goede WiFi verbinding zou leuk zijn, in verband met de Oostenrijk race van Max Verstappen. Het plan is om het hele weekeinde daar te blijven. De keus valt op Olst!

DSCN7489 (800x450)

Nu vinden wij Eindhoven, verkeerstechnisch altijd wel een dingetje en het is deze keer niet anders. TomTom commando’s als “Houd links aan en sla rechts af” en dat een keer of zes na elkaar, blijft verwarrend. Laten we het erop houden dat wij “Provinciaaltjes” zijn en blijven.

DSCN7493 (800x450)DSCN7494 (800x450)

We stuiteren van de ene naar de andere snelweg, zonder dat het enige moeite kost en vermaken ons onderweg  met vreemde voertuigen. De 1e (linkse) foto is een busje wat totaal verroest rond lijkt te rijden, totdat we beter kijken. Het is kunstzinnig op die wijze beschilderd. Of een enorme vrachtwagen vol met kippen, die we, in een file, diverse keren tegenkomen. Hij op de rechterbaan, wij op de linker.

DSCN7496 (800x450)DSCN7498 (800x450)

De IJssel brug kondigt bekend terrein aan. Want een aantal jaren geleden zijn we we hier met Jikke en Mink geweest, na onze gezamenlijke tocht door Belgiƫ.

DSCN7505 (800x450) (2)

De camping in Olst is schitterend gelegen in het buurtschap Fortmond in de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Hoewel het lijkt alsof het gras aan de overkant groener is, gezien de keuze die deze koeien hebben gemaakt. Maar deze kant is Overijssel en de andere kant is Gelderland. Dus ook wij zouden aan de andere kant moeten staan, want anders is het “hier” niet “Over(de)IJssel”, of is dit nu weer te ver gezocht?