maandag 11 juni 2018

Poteliere 18


Gisteravond maak ik een staaltje "egaliefde" mee, die je niet vaak ziet. Terwijl wij onze maag mogen vullen met linzen met vegetarische balletjes en wilde rijst, krijgt meneer een heerlijke hamburger en spinazie met gebakken aardappelen voorgeschoteld. Wie zei ook alweer "de liefde van de man gaat door de maag".

Het is vanmorgen warm, als we wakker worden, maar dat trekt vrij snel weer bij en dreigt er regen. Na de koffie gaat het richting Mortain voor de inkopen. Jikke en Mink hebben besloten om de tocht naar het Noorden morgen alvast aan te vangen, terwijl wij nog even blijven. Toch jammer dat we de terugweg niet gezamelijk kunnen maken en nog een paar dagen met elkaar kunnen optrekken.


Mink wil nog, voordat Johan weer thuis komt, de bumper van de Mercedes repareren. De bumper is een paar weken geleden uit zijn bevestiging geschoten en hing er wat losjes bij.

Want het is vandaag de dag dat Johan weer thuiskomt. Hij heeft de afgelopen tijd in het ziekenhuis gelegen, maar knapt alweer aardig op.


Het is even de vraag wie er, met dit weerzien, meer blij is Baloe of het baasje. Maar het is een onstuimige onmoeting, na zoveel tijd.