zaterdag 13 augustus 2016

Weener 2 Dld.

En toch, en toch. Ja ik weet dat je een zin niet met “en” mag beginnen en geen komma na een “en” mag plaatsen. En toch slaap ik rustiger op een camping in vergelijk met een camperplaats. Ik hoor alles, tenminste geluidjes die niet helemaal normaal zijn. Hiermee wordt het een onrustige nacht, temeer ik een compleet Danisch Blue kaasje heb verorberd en dat vindt mijn maag weer niet oké. Maar het is een zeer rustige plek, hier aan de jachthaven van Weener.

We gaan een eindje fietsen en komen vlak langs de haven van Weener, waar Drakenboot races worden gehouden.

DSCN2037 (800x450) DSCN2036 (800x450)

Maar of deze race, tussen de frêle dametjes en de stoere kerels, wel zo eerlijk is, wachten we maar niet af.

Torfwieven-Weener (260x195)

Op de kop van de haven staan de “Torf Wiefkes” onbewogen de voorbereidingen op het komende wijnfeest-spektakel te aanschouwen. Vanavond gaat het hier in, de reeds opgezette, tenten losbarsten.

DSCN2040 (800x450)

Onze reis gaat richting Papenburg, waar Jos Meijer zijn super werf heeft. Deze werf bouwt gigantische cruise schepen, waarvan je op de voorgrond een deeltje kan aanschouwen. Al die vakjes, boven, zijn hutten waar de gasten gaan verblijven. Probeer ze maar eens te tellen. Ik kan merken dat mijn lichaamsbeweging de afgelopen weken op het minimum heeft gestaan, dus vergt dit fietstochtje meer van mij dan ik verwachtte.

Rond 5 uur begint het wijnfeest, dus wandelen we naar de oude haven.

DSCN2044 (800x450)

Ons wordt nog even een blik op de Pro’s van het Drakenboot varen gegund, hoewel als ik kijk naar de ongelijkheid van het “ophalen, gelijk” ritme bekruipt mij het gevoel dat het bier hier de overhand heeft. Het wijnfeest is ook om 5 uur nog niet “los”, dus besluiten wij ons wijntje in de camper te nuttigen.

Bij de camper scoren we, bij de beheerder, nog even een sleutel voor de douche, dus dat wordt vanavond “schoon” naar bed!