zaterdag 20 augustus 2016

Thüle 2 Dld.

Vandaag gaat het naar het 15 kilometer verderop liggende Cloppenburg. OP het eind van de dag dreigt de regen, dus het wordt een gokje. Het wordt een prachtige tocht, deels langs het stuwmeer, deels door het bos en deels lang enorme boerderijen.

DSCN2123 (800x450)

Dit is één van de voorbeelden van de gigantische boerderijen. Hier worden paarden gehouden, maar als onze neus ons niet bedriegt is het overgrote deel van deze boerderijen met varkens aan de slag. Het lijkt of we een enorme omweg aan het nemen zijn, want de weg slingert alle kanten uit. Gelukkig heb ik mijn eigen navigator bij de hand.

DSCN2124 (800x450)

Dat onze neus ons, onderweg, niet in de steek heeft gelaten, blijkt wel als we in Cloppenborg aankomen en het eerste beste standbeeld onder ogen krijgen. Cloppenburg is een gemoedelijk stadje waar we onze lunch invullen met “Seelachs mit Pommes”. Verder wordt de voorraadkast nog eens een beetje aangevuld en dan is het alweer de hoogste tijd om weer richting Thüle te fietsen, zeker gezien de dreigende wolkenpartijen.

DSCN2129 (800x450)

Op de camping hebben de “Freunde Alter Technik” hun pronkstukken opgesteld om morgen naar een Oldtimer bijeenkomst, hier in de buurt, te gaan.

Ik hoop, voor hen, dat de weersverwachtingen niet uitkomen.