zondag 7 augustus 2016

WifiTenne

Jaarlijks staan ze met hun camper 4 weken op een camping in Drenthe, waar dan om de beurt één van de kleinkinderen een weekje komt logeren. Zo ook dit jaar. Tegenwoordig is het zo met de jeugd gesteld dat het leven zonder hun smartphone ondenkbaar is. Een strakke WiFi verbinding is dan wel het minste wat ze van Opa en Oma verwachten en of ze dat maar even faciliteren. Want stel je voor dat je, een week lang, geen Enzo Knol kan volgen, of welke Vlogger dan ook?

Dus bestelt Opa voor een maand WifiTenne en zet hun telefoontjes respectievelijk op de betreffende paal, waar ze hoogstens 20 meter bij vandaan zitten, dus met die verbinding zit het wel snor. Natuurlijk houdt Opa nog wel een “lijntje” voor zichzelf open. Want WifiTenne heeft, in al haar wijsheid, besloten om vanaf 1 januari 2016 op ieder aangeschaft “ticket” 2 apparaten toe te staan. Hoe genereus kun je zijn, als grote multinational.

wifitenne

Maar als kleindochterlief haar favoriete Vlog, op haar IPhone, aan heeft staan, kan Opa het vergeten om ook maar iets op zijn laptop, of telefoontje toe doen. Opa gaat eens aan het meten en ontdekt dat het signaal, van vorig jaar, gewoon door 2 wordt gedeeld. Met een gemiddelde snelheid van 1 Kb/sec is het waarlijk geen wonder dat de 2 apparaten om hun voorrang gaan vechten.

Op het Gastenboek van WifiTenne uit Opa zijn frustratie, maar komt tot de ontdekking dat zijn klacht niet op het Gastenboek wordt geplaatst. Als hij nog eens verder leest, ontdekt hij dat er alleen maar positieve berichten te lezen zijn, waarbij de laatste van van bijna 1 jaar geleden is. Maar Opa is niet helemaal Digibeet en verhuist op Facebook naar de Home pagina van WifiTenne. Ook daar doet hij zijn relaas, maar  helaas, zijn verbittering zal nooit de openbaarheid bereiken. Tot 2 keer toe verdwijnt zijn verhaal in de “Bittenbak” en blijft hij met een vervelend gevoel en een gefrustreerd kleinkind zitten.

Als hij, ten lange leste, nogmaals zijn frustratie bij de Helpdesk van WifiTenne probeert te uiten is plotseling zijn verbinding met het Internet verbroken. Wat hij ook probeert, het World Wide Web blijft voor hem een utopie. Tenminste, zijn laptop is WifiLam gemaakt. Met alle andere apparaten kan hij nog genieten van het horizon verbredende Internet, maar zijn spiksplinternieuwe laptop blijft aan de WifiTenne ketting liggen.

Waar een GROOT bedrijf klein in kan zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wifitenne is een geldkloppende firma. Deze doen niet wat ze beloven. Ik heb 2 aansluitingen samen kosten € 170,00 voor 5 maanden en internet zeer slecht of geen. De vroegere inbelverbinding is gewoon sneller. Veel reclame voor zeer slechte service en het ligt altijd aan de klant of de apparatuur van de klant.