zaterdag 25 april 2015

Terugreis 2

Het is alsof de natuur het nodig vindt om deze dag met haar weertype de sfeer van deze dag te onderstrepen. Het miezert, niet een lekkere en eerlijke regenbui, nee het is een miezerig regentje wat er valt. De mannen, die vannacht in de camper hebben geslapen vinden het nodig om rond 5 uur wakker te worden. Eerst wordt de, door oma,  klaargelegde krentenbol verorberd, het toilet bezocht en dan gaan we lekker met onze zaklantaarns spelen en met elkaar donderjagen. Streng toespreken door Opa en Oma helpt en houden de mannen het vervolgens tot rond 8 uur rustig.  Ontbijten in de camper, want Pappa en Mamma liggen nog te slapen. Als ook kleindochterlief wakker wordt kan de dag beginnen.

IMG_20150425_101426 (800x593)

Alle kastjes worden weer, voor een herontdekking, open gehaald en op inhoud onderzocht. De hoed, die normaal als zonnescherm voor de TomTom dienst doet, is een dankbaar uitprobeer item. Ook kleindochter vermaakt zich prima, dus lang zal het niet meer duren dat ook zij zich meldt voor een ‘weekje’ met de camper.

Na de koffie is het tijd om het Groningse op te zoeken. Nu de camper weer voor de deur staat, kunnen we ook het dak weer bewonderen.

IMG_20150425_181625 (593x800)

Op de foto is het niet helemaal duidelijk, maar er ligt een vreemde ‘gele’ laag op het dak en het is te hopen dat die substantie weer te verwijderen is.

In huis worden we verwelkomd door een prachtige bos bloemen van onze logé, voor 3 maanden, en ligt er een extra verrassing in een enveloppe, voor een heerlijk sauna bezoek klaar.

Hey, it's good to be back home again.
Sometimes this old house feels like a long lost friend.