woensdag 8 april 2015

Cava 3 (Barcelona)

Of onze conditie gaat achteruit, of de dag van gisteren is te zwaar geweest, maar pas om half elf worden we wakker. Ikzelf houd het op de hoeveelheid alcohol van de vorige avond. Maar om half twaalf zitten we weer in de bus naar Barcelona. Barcelona is de grootste stad van Catalonië en dat gaan we vandaag ook weer merken. Het is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en van de provincie Barcelona. De stad telde in 2014 nog  1 602 386 inwoners en ligt pal aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf. We vinden het te laat voor de Sagrada Familia, omdat het rond deze tijd steeds drukker wordt, dus stellen we dat uit tot morgen. Maar er is nog genoeg te bekijken, dus vervelen zullen we ons hier niet.

SAM_8216 (800x600)

We doen vandaag de Quadrat d’Or (Gouden vierkant). Het heeft zijn of haar naam te danken aan de schitterende modernistische bouwwerken die er staan. Dit torentje is van een blok huizen met de naam Illa de la Discordia.

SAM_8220 (800x600)

Natuurlijk komen we ook weer een prachtig gebouw van de hand van Gaudi tegen. De Casa Milla la Pedrera trekt zo te zien nogal een groot aantal toeschouwers.

SAM_8219 (800x600)

En denk niet dat de nieuwe Gaudietjes zomaar uit de lucht komen vallen, want hier zit een klasje kinderen de Casa Milla la Pedrera op papier te zetten. Grappig is dat hun regelmatig het zicht wordt ontnomen door de frequent passerende en voor het verkeerslicht stoppende toeristen-bussen. Maar de begeleiding heeft van de nood een deugd gemaakt, want ze laten de kindertjes iedere bus met toeristen uitbundig groeten.

SAM_8212 (600x800)

Hier heeft Ali een poging gedaan de eerste openbare klok van Barcelona te fotograferen, maar ook zij heeft last van de vele bussen die haar het zicht ontnemen. Deze klok stamt uit uit 1910, t’ is maar dat je het weet.

SAM_8208 (800x600) SAM_8210 (800x600)

Op de linker foto staan weer Gaudi achtige torentjes, alleen moeten we U de naam van het gebouw schuldig blijven. Rechts is de voorgevel van Corte d’Ingles in Barcelona. Volgens Ali de grootste winkelketen van Spanje. Natuurlijk moeten we het “even” van binnen bekijken, 6 verdiepingen en enorme vloeroppervlaktes per verdieping.

Mijn voeten beginnen zo langzamerhand het Wilhelmus te jodelen dus pakken we de bus van vijf uur. Morgen dus de Sagrada Familia.